Kokkene på Brasserie Paleo i Oslo kan juble over å ha kommet med i årets White Guide Nordic-liste over Nordens beste restauranter - for tredje gang. (Foto: Brasserie Paleo)
Kokkene på Brasserie Paleo i Oslo kan juble over å ha kommet med i årets White Guide Nordic-liste over Nordens beste restauranter - for tredje gang. (Foto: Brasserie Paleo)

Brasserie Paleo i White Guide Nordic igjen

Restauranten Brasserie Paleo på Thon Hotel Rosenkrantz Oslo er én av fem hotellrestauranter som er med White Guide Nordic, listen over Nordens beste restauranter. Brasserie Paleo er med for tredje gang.

Publisert
Åpent kjøkken i Brasserie Paleo. (Foto: Morten Holt)
Åpent kjøkken i Brasserie Paleo. (Foto: Morten Holt)

Fem hotellrestauranter i Norge er med i guiden. Foruten Brasserie Paleo, er Grand Café (Grand Hotel), Theatercafeen (Hotel Continental), Funktionærmessen (Spitsbergen Hotel) og Bekkjarvik Gjestgiveri med i guiden.

Hotelldirektør Lars Petter Mathisen. (Foto: Morten Holt)
Hotelldirektør Lars Petter Mathisen. (Foto: Morten Holt)

Her kan du se alle de norske restaurantene som er med i White Guide Nordic 2017-2018

Brasserie Paleo serverer økologisk mat med sesongens beste råvarer. (Foto: Brasserie Paleo)
Brasserie Paleo serverer økologisk mat med sesongens beste råvarer. (Foto: Brasserie Paleo)

Stolt hotelldirektør

– Det er tredje gang vi kommer med i White Guide, og det er moro! Jeg er kjempestolt av alle på Brasserie Paleo som legger ned mye innsats i både gode råvarer, menyen og selvsagt servicen. Vi har flest lokale Oslo-folk som spiser hos oss og mange stamgjester, og det viser at både maten og atmosfæren treffer gjestene våre i hjertet, sier hotelldirektør Lars Petter Mathisen.

Mat fra naturen

Brasserie Paleo skiller seg ut i mengden av Oslo-restauranter og har en meny med retter som hengmørnet kjøtt, fjellørret og villkveite.

Frokosten på Thon Hotel Rosenkrantz/Brasserie Paleo er anerkjent. (Foto: Morten Holt)
Frokosten på Thon Hotel Rosenkrantz/Brasserie Paleo er anerkjent. (Foto: Morten Holt)

– Vi jobber hver dag med personlig service i kombinasjon med lokal mat laget i tråd med det paleolittiske kjøkkenet, som blant annet er å unngå mest mulig behandlet mat, bruke økologiske råvarer samt benytte råvarer som er i sesong. Videre er vi forsiktige med både gluten og bruk av sukker i vår mat noe som mange bevisste gjester setter pris på, sier Jeanette Solheim som er Food & Beverage-manager ved Brasserie Paleo i en pressemelding.

Det mest populære på menyen blant gjestene er kjøtt- og fiskeretter. – På lunsjen er det steak sandwich som er mest populært, mens på kveldstid serverer vi mye av kalv og kveite, sier Solheim.

Brasserie Paleo. (Foto: Morten Holt)
Brasserie Paleo. (Foto: Morten Holt)

Her kan du se menyen på Brasserie Paleo

God hotellfrokost

Høsten 2016 endte Thon Hotel Rosenkrantz Oslo på andreplass i kåringen av landets beste hotellfrokost, kun slått av Thon Hotel Lofoten.

– Vi har mange stamgjester på hotellet som besøker frokosten vår, men også stamgjester som kommer hit for å spise lunsj og middag, både i privat sammenheng men også i forbindelse med jobb, sier Jeanette Solheim.

Vinkrig og helgebrunsj på Paleo

I tillegg arrangerer Brasserie Paleo egne events som «Vinkrig» på fredager hvor gjester får smake på ni ulike viner som passer til en treretters meny. Det er Paleos vinkelnere som har valgt ut vinene, men det er gjestene som stemmer frem kveldens beste vinkelner.

Våren 2017 begynte også restauranten å arrangere helgebrunsj.

– Brunsjen vår har vært superpopulær! Det er ulike gjester som kommer. Alt i fra vennegjenger som er ute og deler en flaske champagne til brunsjen, til litt eldre som har med barnebarna på besøk. Her er alle velkommen, sier Solheim.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Thon Hotel Rosenkrantz. (Foto: Morten Holt)
Thon Hotel Rosenkrantz. (Foto: Morten Holt)
Powered by Labrador CMS