Du er her

Disse norske restaurantene er med i White Guide

2017/2018-utgaven av White Guide Nordic, guiden som rangerer de beste restaurantene i Norden, er nå klar. Det er 14 norske nykommere med i den nye guiden.
Av Morten Holt
Publisert 30.05.2017 13:42

Sist gang guiden ble lansert, på høsten i fjor, var 64 norske restauranter med i White Guide Nordic. Da kom en rekke nye norske restauranter med. Denne gangen inneholder den 65 norske restauranter, noe som også betyr at 13 har forsvunnet siden i fjor.

Blant dem er borte nevner vi Slippen i Fredrikstad, og dermed er det ingen Østfold-restaurant med i guiden. Men byene Drammen og Bodø er nå representert i guiden.

Totalt er det 341 restauranter fra Norge (med Svalbard), Sverige, Finland, Danmark, Færøyene og Grønland med i den fjerde utgaven av White Guide Nordic.

Disse norske restaurantene er med


Caya i Trondheim er en av 14 norske nykommere i White Guide Nordic, og en av fem restauranter i Trondheim som er med i White Guide Nordic 2017-2018. (Foto: Morten Holt)

Dette er de norske restaurantene, inkludert Svalbard, som er med i 2017/2018-utgaven av White Guide Nordic.

Bekkjarvik

Bekkjarvik Gjestgiveri, Bekkjarvik

Bergen

Colonialen, Bergen

Cornelius Sjømatrestaurant, Bergen

Lysverket, Bergen

Marg og bein, Bergen

Restaurant 1877, Bergen

Bodø

Restaurant Nyt, Bodø (ny)

Drammen

Frukt & Grønt, Drammen (ny)

Geilo

Hallingstuene, Geilo

Harstad

De 4 roser, Harstad

Umami, Harstad

Oslo

À L’aise, Oslo (ny)

Arakataka, Oslo

Astral, Oslo

BA 53, Oslo

Babylon Surøl og Sushi, Oslo

Bass, Oslo

Bokbacka, Oslo

Bon Lío, Oslo

Brasserie France, Oslo

Brasserie Paleo (Thon Hotel Rosenkrantz), Oslo

Brutus, Oslo (ny)

Ekebergrestauranten, Oslo

Feinschmecker, Oslo

Festningen Restaurant, Oslo

Fru K, Oslo (ny)

Grand Café (Grand Hotel), Oslo (ny)

Happolati, Oslo

Kamai, Oslo

Kolonialen Bislett, Oslo

Kontrast, Oslo

Le Benjamin, Oslo

Maaemo, Oslo

Mares, Oslo

Omakase by Alex Cabiao, Oslo (ny)

Palace Grill, Oslo

Pjoltergeist, Oslo

Plah Restaurant, Oslo

Publiko, Oslo

Restaurant Fangst, Oslo (ny)

Sentralen Restaurant, Oslo

Skur 33, Oslo (ny)

Smalhans, Oslo

Statholdergaarden, Oslo

Theatercaféen (Hotel Continental), Oslo (ny)

Trattoria Popolare, Oslo

TXOTX, Oslo (ny)

Vaaghals, Oslo

Stabekk

Strand Restaurant, Stabekk

Stavanger

Egget, Stavanger

Fisketorget Stavanger (ny)

NB Sørensen Annen Etage, Stavanger (ny)

Re-Naa, Stavanger

Renaa:Matbaren Bistro, Stavanger

Sabi Omakase, Stavanger

Tango bar & kjøkken, Stavanger

Svalbard

Funktionärsmässen, Longyearbyen, Svalbard

Huset, Longyearbyen, Svalbard

Tromsø

Mathallen, Tromsø

Restaurant Smak, Tromsø (ny)

Trondheim

Caya, Trondheim (ny)

Credo, Trondheim

Jossa mat og drikke, Trondheim (ny)

Røst Teaterbistro, Trondheim

To Rom og Kjøkken, Trondheim

Her finner du alle restaurantene i Norden (inkludert Grønland) som er med i guiden.

Her kan du se den forrige guiden, der Maaemo ble rangert som nummer tre i Norden i guiden

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Faktaboks

White Guide Nordic

White Guide Nordics første utgave kom på markedet 15. desember 2014. 26. juni 2017 blir den fjerde nordiske utgaven lansert. Den har sin opprinnelse i Sverige, der den har eksistert siden 2005.

Norge hadde med 44 restauranter i den første utgaven (2014/2015), 56 i den andre (2015/2016), 64 restauranter i de tredje (2016/2017) og 65 i den fjerde (2017/2018). Totalt var 341 nordiske restauranter nevnt i White Guide Nordic 2017/2018.

White Guide skrives av et knippe anonyme testere (cirka 80) som reiser rundt til et mangfold restauranter og bedømmer hele restaurantopplevelsen. Restaurantene kan oppnå maksimalt 100 poeng (40 for mat, 20 for service, 20 for drikke og 20 for atmosfære). Poengsummen for mat (maks 40 poeng) er den viktigste, og blir nevnt på listene (den første poengsummen).

Guiden inkluderer også praktisk informasjon rundt priser og betalingsmetoder, samt hvem som styrer gulvet, kjøkkenet og vinkjelleren. I tillegg skrives det en underholdende tekst om stedet, slik at potensielle gjester har best mulig informasjon når de skal velge sin neste restaurantopplevelse.

White Guide arbeider for å utvikle den nordiske restaurantkulturen og legger vekt på å opprettholde sin integritet som en uavhengig kritiker av bransjen ved å ha total åpenhet og transparens rundt poengsystemet; og ved at måltidene betales av guiden selv, og ikke sponses av restaurantene selv eller andre aktører i bransjen.

Les mer på Whiteguide-nordic.com