Scandic Edderkoppen er totaltrenovert, og åpner 9. juni 2016 som Scandic St. Olavs plass. (Foto: Scandic Hotels)

Fra Edderkoppen til Scandic St.Olavs plass

Torsdag 9. juni blir Scandic Edderkoppen historie. Da skifter hotellet sentralt i Oslo navn til Scandic St. Olavs plass.

Publisert
Edderkoppen Scene. (Foto: Scandic Hotels)

Tidligere Edderkoppen Teater, som nå skifter navn til Edderkoppen Scene, blir også del av det totaloppussede konferansehotellet.

Samtlige 241 rom er totalrenovert. (Foto: Scandic Hotels)

Alt er renovert

Det er et helt nytt og annerledes hotell som møter gjestene når Scandic St. Olavs plass åpner førstkommende torsdag.

«Alle 241 rom, korridorer og fellesområder er totaloppusset i en moderne art-deco stil. Mønstret gulv, gulldetaljer, mørke farger og skinn går igjen i interiøret. Hotellet er nå Scandics største og mest moderne kurs- og konferansehotell i Oslo sentrum, med 15 møterom og stor konferansescene», heter det i en pressemelding fra Scandic Hotels.

Fra Scandic St. Olavs plass. (Foto: Scandic Hotels)

– Vi har brukt mye tid på en helhetlig idé og materialvalgene. Jeg er utrolig stolt av resultatet. I mine øyne er dette det tøffeste hotellet i byen, sier hotelldirektør Kristian Fredrik Mehus.

Møte- og eventsenter

Se.ua er den nye restauranten på Scandic St. Olavs plass, tidligere Scandic Edderkoppen. (Foto: Scandic Hotels)

Edderkoppen Scene blir en privat scene med plass til 345 personer, og er ett av totalt 15 møterom på hotellet. Edderkoppen Teater har eksistert siden 1945, men stengte dørene for to år siden, og har siden det gjennomgått en totalrenovering.

«Edderkoppen Teater var tidligere et eget selskap, men er nå en del av Scandic St. Olavs plass. Edderkoppen Scene har fått et solid ansiktsløft, og kan leies av alt fra bedrifter til kulturarrangementer. 12. oktober står kjente skuespillere som Inger Lise Rypdal og Rita Eriksen for åpningsforestillingen «Vi elsker ABBA: Thank you for the music», heter det i pressemeldingen.

Den nye resepsjonen på hotellet. (Foto: Scandic Hotels)

Vil løfte St. Olavs plass

Samtidig åpnes en helt ny restaurant på hotellet, se.ua, som tilbyr et social eating-konsept i alt fra egne avlukker til langbord. Se.ua inneholder også en ny bar og lounge.

– St. Olavs plass har gjennomgått et stort løft de siste årene, særlig på matfronten med topprestauranter som Happolati og tidligere Ylajali. Uteserveringen under kirsebærtrærne er en skjult perle som stadig flere oppdager. Se.ua blir en annerledes hotellrestaurant, med en identitet og et konsept som er området verdig. Nye Scandic St. Olavs plass og se.ua er med på å løfte området ytterligere, sier Kristian Fredrik Mehus.

I frokostsemifinalen

Hotellet er for øvrig ett av sju hoteller i hovedstaden som er med videre til semifinalen i kåringen av landets beste hotellfrokost i 2016.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS