Det var laget «Bedre buk sprenge enn god mat slenge» fra ESS med Lene Havåg (fra venstre) Anders Martinsson og Tony Kristiansen som ble vinnerne av årets «Kokkekamp» i Compass Group. (Foto: Compass Group)
Det var laget «Bedre buk sprenge enn god mat slenge» fra ESS med Lene Havåg (fra venstre) Anders Martinsson og Tony Kristiansen som ble vinnerne av årets «Kokkekamp» i Compass Group. (Foto: Compass Group)

Laget god mat av svinn

Et lag fra ESS bestående av Lene Havåg, Anders Martinsson og Tony Kristiansen ble vinnere av årets «Kokkekamp» i regi Compass Group.

Publisert

Det samme laget vant også fjorårets konkurranse. I år stilte de under navnet «Bedre buk sprenge enn god mat slenge» - fordi mange av råvarene som ble brukt i konkurransen var råvarer som egentlig blir betegnet som svinn.

Sjette året på rad

Det er sjette året på rad Compass Group arrangerer sin årlige interne «Kokkekamp».

På andreplass kom «Team Simplicity» (Avd ConocoPh./Total). Laget bestod av Silje Seldal (fra venstre), Morten Dysjaland og Eivind Fjelde. (Foto: Compass Group)
På andreplass kom «Team Simplicity» (Avd ConocoPh./Total). Laget bestod av Silje Seldal (fra venstre), Morten Dysjaland og Eivind Fjelde. (Foto: Compass Group)

– Årets konkurranse ble arrangert i samarbeid med Bama, Nortura, Culina og Haugen Gruppen.Kokkekampen er en konkurranse hvor alle ansatte i Compass Group blir oppfordret til å sende inn menyforslag. Årets tema for konkurransen var «Ugly Food», melder Mikaele Widell Foss i Compass Group.

«Svinngastronomi»

På tredjeplass kom «Lag Rå». Laget bestod av K.Tak Sung (fra venstre), Anita Widerberg og Rolf Aleksander Brettingen. Deltakerne jobber til vanlig på avdeling KA20, Rosenholm Campus og Asker Panorama. (Foto: Compass Group)
På tredjeplass kom «Lag Rå». Laget bestod av K.Tak Sung (fra venstre), Anita Widerberg og Rolf Aleksander Brettingen. Deltakerne jobber til vanlig på avdeling KA20, Rosenholm Campus og Asker Panorama. (Foto: Compass Group)

I konkurransen skulle lagene trylle fram gourmetmat av «vanskelige» råvarer, rett og slett bruke råvarer dom du vanligvis kaster – som for eksempel potetskrell, brokkolistilker og andre uvanlige stykningsdeler. «Svinngastronomi» helt enkelt!

Oppgaven var å lage en treretters meny, der forretten skulle være vegetarisk, hovedretten skulle bestå av oksekjake eller oksebrisket, og desserten var en «Mystery basket».

Seks lag i finalen

Av alle innsendte menyer ble seks lag nøye valgt ut, på grunnlag av hvordan de teoretisk hadde valgt å løse oppgaven.

Lørdag 21. mai skulle menyen fremføres i praksis, mens fem dommere fulgte med og delte ut poeng i kategoriene, arbeidsteknikk/hygiene, smak, presentasjon, kreativitet og ikke minst svinn.

Hos Bama

Finalen ble arrangert hos Bama (på landslagets arbeidskjøkken) i Oslo.

– Maten som ble servert, var på et meget høyt nivå, med kokker som virkelig hadde lagt arbeid ned i oppgaven. Arrangement som dette er utrolig viktig for utviklingen av kokkefaget og bygger stolthet for det vi holder på med, opplyser Widell Foss.

Vinnerpremien er en matfaglig tur til København med mye spennende på programmet.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS