Kotaro Hasegawa fra Japan vant Bocuse d'Or Asia Pacific 2016. (Foto. Finedininglovers.com)
Kotaro Hasegawa fra Japan vant Bocuse d'Or Asia Pacific 2016. (Foto. Finedininglovers.com)

Japan vant Bocuse d’Or Asia Pacific

I neste uke braker det løs i Budapest i Ungarn når den femte utgaven av Bocuse d’Or Europe arrangeres. Nylig vant Japan Bocuse d’Or Asia Pacific.

Publisert

I finalen var det Kotaro Hasegawa som vant, hjulpet av sin commis Tomoya Tashiro. Hasegawa blir garantert en sterk konkurrent til Christopher W. Davidsen når det drar seg til i Lyon i januar neste år.

Den japanske vinneren i aksjon.
Den japanske vinneren i aksjon.

Fem nasjoner videre til Bocuse d’Or i Lyon

På andreplass kom Singapore med EngTong Yew (med commis Hyunjun Choo), mens Australias Dan Arnold sikret bronsen. Han hadde med seg Ryan Cosentino som commis.

På de neste plassene kom Kina og Sør-Korea, og alle disse fem nasjonene er nå kvalifisert for Bocuse d’Or i Lyon i januar 2017.

Bocuse d’Or Asia Pacific ble arrangert i Singapore.

Japan dominerer

Japan har siden starten av Bocuse d’Or Asia Pacific dominert konkurransen i øst. Tre ganger har landet vunnet. I tillegg har Singapore og Malaysia hver sin seier.

Hyggelig var det dessuten at Australia tok sin første medalje i Bocuse d’Or noen sinne da det ble bronse i 2016-utgaven.

Japan har hevdet seg godt i verdensfinalen i Lyon de siste gangene, med bronse i 2013 (Noriyuki Hamada).

Se medaljestatistikken fra Bocuse d'Or her

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)