Illustrasjonsfoto: Tine MatCup
Illustrasjonsfoto: Tine MatCup

Fremtidens norske stjernekokker 

Fredag 10. januar arrangeres finalen i Norges største kokkekonkurranse for elever på videregående skoler. TineMatCup foregår parallelt med Norgescup (NM for lærlinger), og arrangeres på Jåttå videregående skole i Stavanger. 

Publisert

Tine MatCup er en landsomfattende konkurranse for kokk- og servitørelever på VG2-trinn, og arrangeres av Tine og NKL.

Målet med konkurransen er å motivere unge fagutøvere, og dermed styrke rekrutteringen til kokkefaget. I år har det vært påmeldt rekordmange lag, og for første gang har det vært påmeldt flere rene jentelag enn guttelag.

Seks lag i finalen

Hvert lag består av to kokkeelever, en servitørelev og en lagleder.

Lagene kvalifiserer seg til konkurransen gjennom en innsendelsesoppgave, og etter en rekke semifinaler fra nord til sør i Norge, møtes vinnerlagene i finalen i Stavanger. Nå er seks lag fra ulike deler av Norge klare til å knive side om side fredag 10. januar.

Slottsmiddag

Temaet for årets oppgave er slottsmiddag, der elevene skal lage og servere en treretters middag basert på utvalgte råvarer til et dommerpanel og et bord med gjester.

Hoveddommer i kokkekonkurransen er Gunnar Hvarnes, mens Toril Renaa er hoveddommer i servitørkonkurransen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca