Fornøyde vinnere: Kokkelærlingene Runa Kvendseth og Andreas Gøbel fra Statholdergaarden, her med lagleder Torbjørn Forster i midten. (Foto: Silje Heimdal Bjånes))

Statholdergaarden-lærlingene var best

Lærlingene hos Bent Stiansen og Statholdergaarden er Norges beste kokk- og servitørlærlinger 2016. De gjorde rent bord i årets Norgescup for kokk- og servitørlærlinger i Stavanger.

Publisert

20 kokkelag og 11 servitørlag fra reiselivsbedrifter kjempet fredag om en plass i lørdagens finale. Seks kokkelag og seks servitørlag gikk videre til finalen.

Ingen trakterte råvarene bedre enn kokkelærlingene Runa Kvendseth og Andreas Gøbel og servitørlærlingene Kristian Brestrup og Amalie Lerbrukt. Alle fire er lærlinger ved Statholdergaarden i Oslo.

Prestisjefylt

Det er Kokkenes Mesterlaug Rogaland som arrangerer norgesmesterskapet for Norges Kokkemesteres Landsforening (NKL). NHO Reiseliv er med som samarbeidspartner.

– Det knytter seg stor prestisje til å vinne denne konkurransen. Lærlingene har øvd knallhardt i lang tid, og alle vil stå øverst på pallen. Å vinne NM er derfor særdeles imponerende, samtidig som det er en sterk prestasjon i seg selv bare å komme til NM. Jeg vil ønske vinnerne lykke til i den nordiske konkurransen på Island i april og ønsker samtlige deltakere alt godt på veien mot fagbrev og videre i karrieren, sier Eddy Kjær, fagsjef for kompetanse og rekruttering i NHO Reiseliv.

Disse kom på pallen i helgens NM

Kokker

Servitørlærlingene fra Statholdergaarden vant Norgescup 2016: Kristian Brestrup, Amalie Lerbrukt og lagleder Mari Båserud. (Foto: Silje Heimdal Bjånes.)

1.plass: Statholdergaarden med Runa Kvendseth, Andreas Gøbel og lagleder Torbjørn Forster.

2. plass: Strand Restaurant med Nathakorn Janpradub, Morten Torp Pedersen og lagleder Tom Victor Gausdal.

3. plass: Credo Restaurant med Panupong Phengphen, Eline Bordvik og lagleder Leopold Prytz Roze.

Servitører

1.plass: Statholdergaarden med Kristian Brestrup, Amalie Lerbrukt og lagleder Mari Båserud.

2.plass: Le Benjamin bar & bistro med Frida Nordnes, Anniken Haugerud Pedersen og lagleder Thomas Pedersen.

3.plass: Statholdergaarden med Sindre Holte Nilssen, Pawel Bednarski og lagleder Einar Ståland.

De to vinnerlagene skal representere Norge under det nordiske mesterskapet for kokk- og servitørlærlinger i Islands hovedstad Reykjavik 8. til 10. april.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Powered by Labrador CMS