André Pettersen (til høyre) i Hurtigruten mottar prisen av NKLs daglige leder Espen Wasenius. (Foto: NKL)

Årets lærebedrift: Hurtigruten

Norges Kokkers Landsforening (NKL) har utnevnt Hurtigruten til Årets lærebedrift i 2019.

Hurtigruten startet nylig opp med kommersielle seilinger igjen etter koronavirus-utbruddet – som det første cruiserederiet i verden. Her legger Finnmarken til kai i Molde sent på kvelden onsdag 17. juni. (Foto: Morten Holt)

André Pettersen, som er «Vice President Fleet Hotel Operation» hos Hurtigruten, mottok prisen på skipet MV Fridjof Nansen av NKLs daglige leder Espen Wasenius.

Hurtigruten startet for øvrig nylig opp med kommersielle seilinger igjen etter koronavirus-utbruddet – som det første cruiserederiet i verden.

Juryens begrunnelse

Dette er juryens begrunnelse for utdelingen:

«Hurtigruten AS tar imot lærlinger i kokk-, servitør-, konditor- og resepsjonsfaget. De legger til rette for god og bred opplæring av framtidens fagfolk til horeca-bransjen. De siste årene har de også vært godt representert under Asko Norgescup for kokk- og servitørlærlinger. Hvert år tar de inn flere kokk- og servitørlærlinger, noe som er et bevis for at de tar sin del av ansvaret for å utdanne faglærte til vår bransje. I tillegg tar de imot lærlinger i resepsjonsfaget. Det positive og fine med en stor lærebedrift som Hurtigruten AS, er at de ikke bare tar elever fra en skole, men hele landet. Hurtigrutene har anløpshavner fra Bergen i sør til Kirkenes i nord. Hurtigruten er en god ambassadør for fagopplæringen».

– Mange dedikerte og dyktige fagledere

– Jeg er i utrolig takknemlig for at NKL har gitt Hurtigruten hedersbetegnelsen som Årets lærebedrift i Norge. Hurtigruten tar imot lærlinger fra kokk, servitør, konditor og resepsjonsfaget. Hurtigruten legger handling bak, og tar et aktivt ansvar for å utdanne faglærte til vår bransje. NKL sier at Hurtigruten er en ambassadør for fagopplæringen. Hurtigruten er Norges største maritime opplæringsbedrift. Denne prisen deler vi i dag med alle de dedikerte og dyktige faglederne våre og alle kollegaene som tar så godt vare på våre lærlinger ombord i våre skip. Vi må også takke vårt utrolig profesjonelle og dedikerte opplæringskontor ORMNN – med Einar Øverås og CO, som rekrutterer utrolig flotte fagfolk til våre skip, skriver André Pettersen på sin FB-side.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS