Scandic Nidelven frokostvinner Fra venstre Morten Malting, Sigve Eliassen, Gry Eriksen, Kjetil Vassdal
Fortsatt best hotellfrokost – som Scandic-hotell
Hotellet og hotelldirektør Kjetil Vassdal har holdt hva som lovet. Frokosten skulle ikke bli noe dårligere selv om Nidelven skiftet fra Rica til Scandic. Scandic Nidelvens frokost ble kåret til den beste hotellfrokosten for 10. året på rad. Clarion Collection Hotel Folketeateret i Oslo kapret sølvplassen, mens mens Britannia Hotel i Trondheim og Scandic Ishavshotel i Tromsø deler bronseplassen i 2015-kåringen.
Det mener juryen i Twinings Best Breakfast, som har bestått av Lars Erik Underthun, Wenche Andersen og en anonym frokostgjest. Utdelingen fant sted på Restaurant Feinschmecker i Oslo i ettermiddag.
Nidelven-frokosten er fortsatt best i landet. (Foto: Morten Holt)
Gjennom sommeren har juryen besøkt mange hoteller over hele landet, og de kom igjen frem til at Scandic Nidelven var best – for 10. gang på rad.
Konkurransen arrangeres av Haugen-Gruppen med samarbeidspartnere.
– Vi skal i år vinne konkurransen om å ha Norges beste frokost for 10. gang, uttalte hotelldirektør Kjetil Vassdal, like etter at han tok over som frokosthotellsjef etter Bjarte Gjerde.
Den tidligere Royal Garden-direktøren har holdt ord.
En av suksessfaktorene for at Scandics hotellfrokost skiller seg ut er fokuset på lokale råvarer. Med blant annet melkebuffé med økologisk melk fra Rørosmeieriene, spekemat fra Oppdal, laks fra Hitra og brød fra Eidum gårdsbakeri får gjestene mye å velge mellom for frokostgjester på Scandic Nidelven.
– Matkulturen i regionen er veldig sterk, det ønsker vi å fremme. At vi blant annet har en barista i Norgestoppen, en egen omelett-kokk og en dedikert smoothie- og juicekokk gjør det at vi kan strekke oss til det ytterste så gjestene får en god frokostopplevelse. Jeg er svært takknemlig for at vi kan drive hotellet på denne måten, sier hotelldirektør Vassdal, og fortsetter:
– Det at vi gang på gang få utmerkelsen for Norges beste frokost skyldes de dyktige medarbeiderne og den gode kvaliteten på frokosten.
Utviklet en ny frokost
Scandic Hotels utviklet tidligere i år en ny frokost, der de har plukket ut det beste fra gamle Rica Hotels og Scandic Hotels.
– Vi har tatt det beste fra både Rica og Scandic, og laget en ny og bedre frokost med et sterkt søkelys på smak, presentasjon og service. Den er variert, energirik og allergivennlig. Alle våre gjester skal serveres noe de har lyst på. Kåringen viser at satsningen bærer frukter, og at frokosten har blitt svært godt mottatt, uttaler direktør for mat og drikke i Scandic Norge, Morten Malting.
– Erfaringen fra både Rica Hotels og Scandic Hotels har vi brukt til å skreddersy den nye frokosten til det beste for gjestene våre, sier administrerende direktør i Scandic Norge, Svein Arild Steen-Mevold
Frokosten på Clarion Collection Hotel Folketeateret i Oslo er kåret til den nest beste i landet i 2015. (Foto: Nordic Choice Hotels)
Clarion Collection Hotel Folketeateret i Oslo sentrum endte på sølvplass i kåringen. Nordic Choice-hotellet har tidligere også en pallplassering, bronse fra 2012.
Tredjeplassen i årets kåring ble delt mellom Scandic Ishavshotel i Tromsø og Britannia Hotel (Thon Hotels) i Trondheim.
Begge hotellene har tidligere også hevdet seg i konkurransen.
Scandic Ishavshotel i Tromsø sikret seg sin femte pallplassering på 11 år. (Foto: Scandic Hotels)
Ishavshotellet har vært blant de tre beste hele fem ganger, men har aldri klart å ta topp-plasseringen fra kollega-hotellet Nidelven i Trondheim. Likevel er Tromsø-hotellet det som har gjort det skarpest i konkurransen gjennom tidene når vi ser bort fra Scandic Nidelven.
Britannia Hotel i Trondheim med ny pallplass i frokostkåringen. Her fra Palmehaven. (Foto: Thon Hotels)
Foruten Scandic Nidelven, får også Trondheim ytterligere et hotell på pallen.
Ærverdige Britannia Hotel (Thon Hotels) deler nemlig tredjeplassen med Scandic Ishavshotel. Britannia har også tidligere hevdet seg; hotellet ble nummer tre i 2013.
Fra utdelingen. Fra venstre Lars Erik Underthun (juryformann), Sigve Eliassen (kjøkkensjef, Scandic Nidelven), Kjetil Vassdal (hotelldirektør, Scandic Nidelven) og Stephen Twining (kåringens beskytter). (Foto: Ihne Pedersen)
Scandic Nidelven scorer veldig høyt på alle kriterier, og gjør det lille ekstra som skal til for å stikke av med seieren også i år. De har gode logistikkløsninger, maten er fantastisk og servicen er enestående. De har hele veien greid å utvikle konseptet sitt, og har med dette opprettholdt sin status som hotellet med Norges beste frokost.
2. plass – Clarion Collection Folketeateret
Foto: Ihne Pedersen
Clarion Collection Folketeateret scorer også svært høyt på alle kriterier, og har en gjennomført høy kvalitetsprofil. Lokalet er enestående med sitt særegne åpne kjøkken, og de har stor variasjon i alle stasjoner. En stor del av tilbudet er hjemmelaget og bærer preg av godt håndverk.
3. plass (delt) – Britannia Hotel
Foto: Ihne Pedersen
Britannia Hotel er i likhet med sin konkurrent i samme by et enestående eksempel på en god hotellfrokost. Kvaliteten i alle ledd er svært høy og servicen er glimrende. Man føler seg svært godt tatt hånd om, og atmosfæren i frokostsalen gjør dette til en eksklusiv frokostopplevelse.
3. plass (delt) - Scandic Ishavshotel
Foto: Ihne Pedersen
Ishavshotellet byr på kvalitet gjennom hele frokosten. Logistikk, service og råvarekvalitet er absolutt på topp, og frokosten er absolutt en opplevelse i seg selv. Ishavshotellet har klokelig lånt mye av konseptet fra Nidelven, og scorer høyt på absolutt alle kriterier.
Juryen i Twinings Best Breakfast
Gjennom konkurransens innledende runder vurderes om lag 400 hotell av Haugen-Gruppens konsulenter av kokker og sommelierer.
I finalerunden tar finalejuryen over, som i år har bestått av følgende personer:
Wenche Andersen - Hele Norges TV-kokk, kjent fra God Morgen Norge på TV 2. Ernæringsekspert, og en person som mer enn noen annen forbindes med frokost!
Lars Erik Underthun - har vært jurymedlem i Twinings Best Breakfast alle 11 årene. I 1991 startet han Feinschmecker i Oslo, og samme år tok sølv i Bocuse d’Or. Lars Erik har fagkompetanse som få andre, og var med å starte en lang periode med svært gode norske resultater på toppnivå.
NN - Årets siste jurymedlem er en meget merittert bransjeperson. Identitet vil ikke offentliggjøres, da dette gir konkurransen ytterligere kredibilitet gjennom at deler av juryen kan gjennomføre jurybesøk uten at besøkets ærend synliggjøres for hotellets ansatte
Resultater Twinings Best Breakfast 2005 - 2015
Her er alle resultatene fra frokostkåringen (Twinings Best Breakfast) fra starten i 2005 til 2015.
2005:
1) Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo 2) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 3) Holberg Comfort Hotel, Bergen.
2006:
1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Rica Grand Hotel, Oslo 3) Scandic KNA, Oslo.
2007:
1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 1) Rica Grand Hotel, Oslo 3) Clarion Oslo Airport, Gardermoen.
2008:
1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Clarion Oslo Airport, Gardermoen, 3) Radisson SAS Plaza Hotel, Oslo og Rica Seilet Molde.
2009:
1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo 3) Rica Ishavshotel, Tromsø.
1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim, 2) The Thief, Oslo 3) Britannia Hotel, Trondheim og Rica Airport Hotel, Sola/Stavanger. Årets nisjepris: Nythun Høyfjellstue.
2014:
1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Thon Hotel Lofoten, Svolvær 3) Clarion Hotel The Edge, Tromsø og Rica Ishavshotel, Tromsø
2015:
1) Scandic Nidelven Hotel, Trondheim 2) Clarion Collection Folketeateret, Oslo 3) Scandic Ishavshotel, Tromsø og Thon Hotel Britannia, Trondheim.
Stephen Twining er konkurransens beskytter
Stephen Twining er tiende generasjons direkte etterkommer etter Thomas Twining, som startet Twinings of London i 1706. Etter mer enn 300 års drift er Twinings verdens eldste tehus, og Norges mest populære te. Stephen Twining reiser verden rundt og foredrar om te, tetradisjonen og hvordan man lager den perfekte kopp te. I Twinings Best Breakfast er Stephen Twining konkurransens beskytter, og han deltar hvert år ved utdelingen av prisene til de beste hotellene.
Du kan lese mer i magasinet Horeca (nummer 5 2015), som skal være i hende hos abonnentene denne uka.