Rica Nidelven ute frokost

Fire frokostfinalister

Fire finalister gjenstår i kåringen landets beste hotellfrokost 2012. Les mer om hvilke hoteller som kjemper om seieren.

Publisert

Fra kåringen i 2011. Fra venstre Wenche Andersen (juryen), Lars-Erik Vesterdahl og Bjarte Gjerde fra Rica Nidelven Hotel og Stephen Twining (Twinings). (Foto: Haugen-Gruppen)

Twinings Best Breakfast kårer Norges beste hotellfrokost, og konkurransen arrangeres i år for åttende gang. Totalt har cirka 500 hoteller deltatt i konkurransen. Deretter ble det plukket ut 19 fylkesfinalister.

Juryen fant til slutt fram til 14 finalister, og nå er fire igjen før premieutdelingen på Feinschmecker i Oslo tirsdag 2. oktober. Her vil, foruten representanter for de fire hotellene, juryen være tilstede.

Dette er finalehotellene

Rica Nidelven har vunnet konkurransen seks ganger på rad. (Foto: Morten Holt)

Rica Nidelven, som har vunnet konkurransen de seks siste årene, er selvfølgelig blant finalistene. Nytt av året er at hele fire av de 14 finalistene er mindre hotell, uten tilknytning til en av de store kjedene.

Rica Hell Hotel er i finalen. (Foto: Morten Holt)

Dessuten er det helt nye finalekandidater. Verken Rica Hell Hotel eller Clarion Collection Hotel Folketeateret har tidligere vært blant de tre beste. Nythun Fjellstue fikk i fjor en nyopprettet hederspris.

Dette er de fire finalistene:

Nythun er en spennende finalist. I fjor fikk de en nyopprettet hederspris

Clarion Collection Hotel Folketeateret, Oslo

Nythun Høyfjellsstue, Fagernes

Rica Hell Hotel, Stjørdal

Rica Nidelven Hotel, Trondheim

Juryen

Clarion Collection Folketeateret i Oslo er blant de fire nominerte.

Dette er juryen:

Lars-Erik Underthun: Driver Spisestedet Feinschmecker. En av våre største mesterkokker, og den første norske kokk som oppnådde medalje i Bocuse d’Or. Har forfattet flere kokebøker.

Wenche Andersen: Hele Norges TV-kokk, kjent fra God Morgen Norge på TV 2. Ernæringsekspert, og en person som mer enn noen annen forbindes med frokost.

Frank Ødegaard: Mye omtalt arkitekturhistoriker, med en enestående og genuin interesse for frokostbuffeter.

Tidligere vinnere/medaljører

2005: 1) Radisson SAS Plaza Hotel, Oslo 2) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 3) Holberg Comfort Hotel, Bergen.

2006: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Rica Grand Hotel, Oslo 3) Scandic KNA, Oslo.

2007: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 1) Rica Grand Hotel, Oslo 3) Clarion Oslo Airport Hotel, Gardermoen.

2008: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Clarion Oslo Airport Hotel, Gardermoen, 3) Radisson SAS Plaza Hotel, Oslo og Rica Seilet Molde.

2009: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Radisson SAS Plaza Hotel, Oslo 3) Rica Ishavshotel, Tromsø.

2010: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim, 2) Rica Ishavshotel, Tromsø, 3) Engø Gård, Tjøme.

2011: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Rica Ishavshotel, Tromsø 3) Tron Hotel Svolvær 4) Rica Hotel Bergen. Hederlig omtale: Nythun Fjellstue (nyopprettet pris i 2011)

Kriteriene

Kriteriene i Twinings Best Breakfast er utarbeidet i samarbeid med hotellbransjen selv. 50 % vurderes innenfor området ”Produkt”, mens 50 % vurderes innenfor området ”Service”. Produktvurderingen går på utvalg, kvalitet, informasjon og presentasjon. Servicevurderingen ser på mottakelse, personlig service, smil/vennlighet, atmosfære og renhold/ryddighet. I tillegg er det lagt inn en helhetsvurdering.

Du kan lese mer om konkurransen på Haugen-Gruppens hjemmeside

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS