Foto: Kaos
Foto: Kaos

Lanserer innovativ klappstol

To norske mødre har utviklet en klappstol, som også hotell- og restaurantbransjen har fattet interesse for.

Publisert
Foto: Kaos
Foto: Kaos

– Vi når nye markeder vi ikke hadde forestilt oss da vi begynte på dette prosjektet, som kontraktsmarkedet. En stor restauranteier i Danmark ville ha 70 stoler til sine restauranter da han fikk se stolen. Kaos Klapp kommer også til flere restauranter i Norge allerede i november, for eksempel Bølgen & Moi på Tjuvholmen, forteller én av gründerne Gineline Kalleberg, som legger til at det første partiet i eik, som kommer nå i november, ble utsolgt på seks dager.

Tar liten plass. (Foto: Kaos)
Tar liten plass. (Foto: Kaos)

Startet i 2013

Hun startet Kaos i 2013 sammen med Mette B. Hansen.

Høystolen Kaos Klapp har vært «ett hårete mål» siden 2013, da vi etablerte Kaos. Den er en revolusjon i sin kategori, og representerer norsk design på sitt beste. Stolen er et samarbeid med arkitekt og produktdesigner Ole Petter Wullum, og som han sier: «Vi har jobbet med den vanskeligste gutten i klassen, forteller Gineline Kalleberg.

Første høystol-innovasjon siden 1972

– Det har ikke skjedd noen revolusjon i høystol-kategorien siden Opsvik lanserte Tripp Trapp for 46 år siden. Men verden har gått videre siden 1972; befolkningen har økt, man bor ofte trangere og netthandel er kommet for å bli. Og på toppen av det hele; muligheten til å bygge merkevare for små startups er helt unik på grunn av digitale medier og organisk vekst, sier Kalleberg.

Foto: Kaos
Foto: Kaos

– At vi er to mødre (kombinert med vår bakgrunn som merkevarebyggere) som står bak Kaos, tror vi er helt avgjørende for å vinne målgruppen og markedsandeler, i konkurranse mot de store aktørene, som for eksempel Stokke, sier hun.

Hun opplyser også at Kaos vil ha global distribusjon til både privat- og kontraktsmarkedet fra første stund via egen nettbutikk samt utvalgte forhandlere i Europa (for eksempel Illums Bolighus).

Har stått i det

– Alle som har fått nyss om at vi utvikler en høystol, har ønsket oss lykke til med et flir om munnen. Og det har virkelig vært en utfordring. Prosjektet stoppet opp da produsenten sa nei, de jobbet kun med de største merkevarene i Europa, som Hay og Frederica. Vi var avhengig av kompetansen til produsenten, og klarte å overbevise produsenten om at Kaos ville vokse som merkevare om vi bare fikk realisert stolen vår. Dette kunne de være enig i og ble til slutt med på teamet, opplyser Kalleberg.

Det har vært mange skjær i sjøen de siste fem årene. Dette prosjektet har kostet mer blod, svette og tårer enn noe annet, samt en formue. Men det var verdt det, og nå er produktet klart, sier en fornøyd gründer.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Kaos Klapp

Høystol til barn fra seks måneder til sju år.

Kaos Klapp sikkerhetsbøyle anbefales til barn opp til tre år.

Faste stigetrinn gjør at barnet lett klatrer opp og ned selv.

Veier fem kilo.

Tåler en belastning på 200 kilo.

Oppslått har stolen følgende mål: Høyde 80 cm – bredde 46 cm – sittehøyde 56,5 cm – setedybde 22 cm.

Kan klappes sammen og få en dybde på 13 cm og høyde på 96 cm.

Kaos Klapp møter samtlige krav og er en fullverdig høystol etter europeisk standard.

Les mer på Itskaos.no

 

Powered by Labrador CMS