Therese Fredriksson, hotellsjef på Scandic Grensen, mottar bevis på at hotellet har blitt sertifisert med Nordens offisielle miljømerke fra Tormod Lien, Svanemerket. (Foto: Svanemerket)
Therese Fredriksson, hotellsjef på Scandic Grensen, mottar bevis på at hotellet har blitt sertifisert med Nordens offisielle miljømerke fra Tormod Lien, Svanemerket. (Foto: Svanemerket)

Scandic Grensen er svanemerket

Scandic Grensen ble nylig sertifisert med Nordens offisielle miljømerke, Svanemerket.

Publisert

Det betyr at de har en svært miljøvennlig drift med redusert forbruk av strøm, vann og kjemikalier. De jobber aktivt mot matsvinn og for å redusere avfallsmengdene sine, og de har et godt tilbud av økologisk mat i restauranten.

Scandic Grensen er den nyeste tilveksten av svanemerkede hoteller i hovedstaden. Scandic, som er den største hotellkjeden i Norden, har som uttalt mål at alle hotellene skal svanemerkes. I dag finnes det 56 svanemerkede Scandic-hoteller over hele Norge.

Stor samlet miljøgevinst

Et svanemerket hotell bruker mindre vann, energi og skadelige kjemikalier enn andre. Hotellene til Scandic sparer samlet sett hvert år energi som tilsvarer forbruket i nærmere 4000 husholdninger. I tillegg forbruker Scandics hoteller 150 millioner liter mindre vann, produserer 1000 tonn mindre avfall og forbruker 100 tonn mindre kjemikalier enn for ti år siden.

Et svanemerket hotell:

Har lavt energiforbruk

Minimerer mengden av restavfall fra gjester og egen drift

Kildesorterer i mange fraksjoner, slik at materialene kan brukes på nytt

Minimalt forbruk av engangsartikler

Komposterer matavfall

Såpe- og sjampodispensere på gjesterommene

Lavt vannforbruk

Bruker miljømerkede, økologiske og kortreiste produkter i restaurant og frokostsal

Prioriterer miljømerkede varer og tjenester (møbler, vaskeri etc)

Rengjøres effektivt og miljøvennlig, uten problemkjemi

En svanemerket restaurant:

Prioriterer økologiske matvarer

Prioriterer kortreiste råvarer

Har vegetariske retter på menyen

Serverer ikke truede arter fisk og skalldyr (som konvensjonell scampi)

Reduserer matsvinn

Serverer bare lokalt tappet vann

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Svanemerket

Svanemerket er det offisielle miljømerket i Norden, opprettet av myndighetene for å gi forbrukerne troverdig miljøinformasjon.

Merket reduserer miljøbelastningen fra produksjon og forbruk, ved å vurdere hele livssyklusen til et produkt, og alle relevante miljøproblemer som oppstår underveis.

Svanemerket gjør det enkelt å velge det mest miljøvennlige produktet eller tjenesten, og står for redusert klimabelastning, bærekraftig ressursbruk og et giftfritt samfunn