
Hotellkjede med ny restaurantkjede
Thon Hotels satser på en ny restaurantkjede, som i første omgang åpnes på fire Thon-hoteller. Brasserie Ferda åpnes denne uken på nye Thon Hotel Storo i Oslo.

De nye spisestedene blir folkelige restauranter som fremmer norsk matkultur med søkelys på bærekraft og sesongbaserte råvarer.

– God norsk mat som er rustikk og lokal

– Brasserie Ferda serverer god norsk mat som er rustikk og lokal. Vi ønsker å gjøre bærekraftige og gode matopplevelser tilgjengelig for flere. Dette er ujålete og folkelige restauranter for alle. Det er dette som er hovedingrediensene i Ferda-konseptet. De nye Ferda-restaurantene våre serverer spennende matretter laget av kvalitetsråvarer, sier konserndirektør for Thon Hotels, Morten Thorvaldsen, i en pressemelding.
Introduserer «nevamat»
Menyen kombinerer norske mattradisjoner med et moderne kjøkken.
– Våre helter er de lokale bøndene, fiskerne og ysteriene. Fra de får vi de aller beste råvarene sesongen har å by på. På menyen har vi blant annet nevamat, retter som gjerne deles over bordet. Vi lager rause porsjoner av ærlig, rustikk og håndlaget mat, sier F&B-manager Arne Marius Berg.
Fire nye Ferda-restauranter åpner her:
Thon Hotel Storo
Thon Hotel Alta
Thon Hotel Kirkenes
Thon Hotel Bergen Airport
Brasserie Ferda åpner 6. september på Thon Hotel Storo i Oslo, og de tre andre restaurantene åpner i løpet av høsten 2018.
Eksempler på «nevamat» er:
* Varmrøkt røye med pepperrotkrem, ørretrogn og fritert grønnkål.
* Svineribbe med rødkålsalat og syltet eple.
* Akevittgravet brosme med syltede grønnsaker, brokkolikrem og fritert løk.
* Fritert krabbekake med tomatdipp og råkostsalat.