Smak09 logo
Smak09 logo

Seminarene på SMAK `09

Det arrangeres fire seminar på Smak09. Her er en kort oversikt:

Publisert

Tirsdag 3. februar:

Hvem skal lage og servere den spiseklare maten?

Kl. 10.00 - 11.00: Foodservice spiser marked... Bransjens utvikling, trender og interessante konsepter. Hvilke foreteelser, trusler og muligheter påvirker oss mest i Norden. Kokkens rolle i morgendagens måltidsindustri: Trendanalytiker Claes Lindblom er en av Skandinavias ledende på sitt felt.Kl. 11.00 - 11.45: Strandakokken som ble restaurantkonge: Bjørn Tore Furset har utviklet hovedstadens mest suksessombruste restaurantkonsept - Lofoten, Ekebergrestauranten, Matfinken og Operarestaurantene.Kl. 12.15 - 13.00: Hilde Veum, NHO Reiseliv: Hvordan sikre rekrutteringen til kokkefaget? * Utdeling av prisene for Årets hotelleder og Årets restauratør (NHO Reiseliv og Horeca).

Arrangør: Smak09 i samarbeid med magasinene Horeca og Fastfood.

Onsdag 4. februar:

Kvinner styrer conveniencekanalen

Kl. 10.00 - 11.45: Elisabeth Hurleen: MIX - Norges største kioskkjede.

Kl. 10.50 - 11.40: Hilde Fargerli Pihl: Made to Go - Mat i farta til over en million kunder daglig.

Kl. 11.45 - 12.30: Cathrine Stange: Norge fronter konseptutviklingen i 7-Eleven globalt.

Arrangør: Smak09 i samarbeid med magasinene Horeca og Fastfood.

Norsk Sjømatsenter inviterer til kokkekurs med bl.a Claus Meyer

Kl. 13.00 - 14.00: En kulinarisk reise i det nordiske spiskammerset. Claus Meyer, grunnlegger av ny nordisk kjøkkenbevegelse og kokk i TV formatet "New Scandinavian cooking". Matfaglig demonstrasjon.Kl. 14.00 - 14.20: Smak av kysten - En smak av hver årstid. Daglig Leder Eric Saudan fra Bellevue Restauranter.Kl. 14.20 - 15.00: Pause med smaksprøver av Norsk Ishavsrøye.Kl. 15.00 - 15.45: Nye arter på kjøkkenbenken. Stein Mortensen, sjømatforsker fra Havforskningsinstituttet og matfaglig forfatter av flere sjømatkokebøker. Matfaglig demonstrasjon.Kl. 15.45 - 16.15: Industriell gastronomi. Matforsker Helge Bergslien, Direktør for Nofima Norconserv.Arrangør: Norsk Sjømatsenter i samarbeid med Innovasjon Norge og Eksportutvalget for fisk.

Torsdag 5. februar:

Matomsorgsdagen

Kl. 10.00-11.15: Janicke Gurijordet, Nøtterøy sentralkjøkken (vinner av Matomsorgsprisen 2008): Hva vi gjorde for å skape et godt arbeidsmiljø og et forbilledlig institusjonskjøkken.

Kl. 11.40-12.30: Hvis ikke pasienten kommer til maten, må maten komme til pasienten - Mat i pasientbehandlingen.

* Utdeling av Matomsorgsprisen 2009.

Arrangør: Smak09 i samarbeid med Kost- og ernæringsforbundet, magasinene Kjøkkenskriveren og Horeca.

Økologisk på menyen

Kl. 13.00-14.15: Hotellkjeden som går foran: Miljø og økologisk er Scandics hovedprofil.

Kl. 14.40-15.55: Gunnar Kvamme, St. Olavs Hospital: For helse, glede, daglig brød... økologisk mat i sykehus.

Arrangør: Smak09 i samarbeid med magasinene Horeca og Fastfood.

Fredag 6. februar:

Hygiene og matsikkerhet

Kl. 10.00-11.15: Daglig leder Arne Dalseng, BFSN: Den nye hygienepakka med HACCP - en ny virkelighet for både leverandør og kunde.

Kl. 11.40-12.30: Arne Dalseng til rådighet for spørsmål fra storkjøkkenkunder.

Arrangør: Smak09 i samarbeid med BFSN og Horeca.

Janicke Gurijordet (bildet) fikk Matomsogrsprisen i fjor. Den som får den i 2009 blir klart under Smak09.