Annemari Erlbeck Smak1
Annemari Erlbeck Smak1

NM i konditorkunst 2011 arrangeres på Smak11

NM i konditorkunst gjennomføres under SMAK-messen på Norges Varemesse på Lillestrøm i februar 2011. Seks finalister skal plukkes ut på grunnlag av skisser og resepter som er levert inn på forhånd. Påmeldingsfristen er 24. september.

Publisert

En blid Annemari Erlbeck etter at hun vant NM i konditorkunst på Smak 09. (Foto: Heidi Fjelland)

Selve finalen arrangeres på Smak 11 på Norges Varemesse tirsdag 8. februar 2011.

- Førstepremien har en verdi på 20 000 kroner, andreplassen 7000 kroner og tredjeplassen 3000 kroner, opplyser Anders Vangen i arrangementskomiteen/BKLF.(Baker- og Konditorbransjens Landsforening)

Det er også han som tar imot skisser og resept av hovedkake, konfekt og showpiece innen fristens utløp 24. september.

Les også: Annemari Erlbeck vant NM i konditorkunst på Smak 09

Arbeidsoppgaver i finalen

Konkurransen omfatter tre forskjellige hovedoppgaver (hovedkake, sjokoladekonfekt og showpiece), og skal lages i løpet av sju og en halv time:

Hovedkake

Det skal lages en kake for cirka åtte personer i to eksemplarer: En til utstilling og en til smaksbedømming. Kandidaten velger selv utforming, høyde, innhold og oppsats. Hovedkake til smaksbedømming skal presenteres på dessert tallerken.

Sjokoladekonfekt

"

Eirun Anette Akse vant NM i konditorkunst i 2007. (Foto: BKLF)

Det skal lages to typer sjokoladekonfekt, åtte stk av hver: To x fire stk. til utstilling og to x fire stk. til smaksbedømming.

Show Piece

Det skal lages en showpiece til utstilling. Den skal lages i sjokolade, sukker eller pastillage. Alle små dekorer i sjokolade eller sukker må gjøres under konkurransen. Enkelte, ufargede, ferdig støpte store deler av showpiecen kan medbringes men må settes sammen og farges under konkurransen.

Råvarespesifikasjon sendes ut i august 2010. Utstyrsspesifikasjon sendes ut i god tid før konkurransen.

For konkurranseregler og annen informasjon bes interesserte ta kontakt med Anders Vangen.

"