Annemari Erlbeck Smak1

Annemari Erlbeck vant NM i konditorkunst

Annemari Erlbeck viste nok en gang at hun er en konditor i ypperste klasse da hun vant NM i Konditorkunst på Smak09 på Norges Varemesse i dag.

Publisert

Erlbeck, som arbeider hos Sverres Conditori, hadde tema japansk natur på sine retter som hun serverte i løpet av dagen.

Førstepremien består av original designet trofè Den Gylne Kakespade, diplom samt pengepremie på kr 30 000 kroner. Andrepremievinneren fikk 7000 kroner, mens tredjepremievinneren fikk 3000 kroner i premie.

Juryens uttalelse

- Hun er i en egen klasse når det gjelder teknikk, utforming,

sammensetning og presentasjon i dag, uttalte hoveddommer Pierre Xavier Chinniah under premieutdelingen.

- Det eneste å utsette på teknikken i dag er at forkleet ble helt tilsølt av sjokolade, sa hoveddommeren med et smil.

Fire deloppgaver

Han sa videre at i dag hadde Erlbeck hatt en en feil med en kake. Det holder til seier i NM, men hadde ikke holdt til seier i et VM.

I konkurransen skulle deltakerne løse fire oppgaver: Sjokoladekonfekt, Hovedkake, småkaker/petit fours og show piece.

Seierspallen

Nummer to i konkurransen ble Elisabeth Kåsen Hagen fra Sandnes. Hun arbeider på Vaaland Dampbakeri & Conditori).

Caroline Mo Vik fra Bergen ble bronsevinner.

De andre deltakerne i finalen var Hege Andersen Høgstø (Vaaland Dampbakeri & Conditori) og Michelle Tokerud (Nobel Catering & Conditori).

Andre vinneren

Mesterskapet ble arrangert første gang i 2007.

Da vant Eirun Anette Akse, som i dag arbeider hos Mathuset Solvold i Sandefjord, der også vår ferske Bocuse d'Or-vinner Geir Skeie holder til.

Dommere

Dommerne i konkurransen var:

* Pierre Xavier Chinniah - Hoveddommer (Ekebergrestauranten)

* Bernt Lie-Nielsen (Lie-Nielsen i Bergen)

* David Sponheim (Condifa AS)

* Andrew Gravett - Internasjonal gjestedommer (l'École du Grand Chocolat de Valrhona)

Les mer i Horeca nummer 3

Powered by Labrador CMS