Talisker whisky nett

Whiskysuksess for Diageo

Diageo fikk en rekke gjeve whiskypriser på årets San Francisco World Spirits Award Competition. Port Ellen 29 Years Old fikk full uttelling og ble kåret til Beste skotske single malt. I tillegg fikk den dobbel gullmedalje, konkurransens gjeveste kvalitetsstempel. Diageo gjorde det svært sterkt med flere av sine single malt whiskyer. Blant annet ble Talisker belønnet med dobbel gullmedalje både for Talisker 10 Years Old og Talisker Destiller`s Edition.

Publisert

Videre fikk Diageo-whiskyene Cragganmore og Lagavulin dobbel gullmedalje for sine Destiller`s Editions.

- San Francisco World Spirits Award Competition er en av de mest anerkjente kåringene av dette slaget, så dette er en gledelig bekreftelse på tyngden i Diageos whiskysortiment, sier brand manager i Diageo Norway, Anders Aanestad.

Dommerpanelet i konkurransen består av uavhengige vin- og brennevinsskribenter, sommelierer fra ledende restauranter, bareiere og miksologer.

Sjeldne varer

Flere av de premierte whiskyene er svært sjeldne. Port Ellen 29 Years Old finnes det ikke mer igjen av i Norge.

Port Ellen er et nedlagt destilleri, og lager ikke ny whisky, så det er kun svært sjeldne tappinger av eldre årganger som kommer fra dette historiske Islay-destilleriet.

Om whiskyene:

Talisker

Dette er det eneste destilleriet på den skotske øya Skye, og er kjent for whiskyer med særegen og røykfylt aroma.

Dette er et av verdens mest prisbelønte whiskymerker.

Talisker 10 Years Old

Pris: 490 kroner Alkohol: 45,8%Vurdering: Middels dyp gyllen. Tiltalende aroma preget av lyst malt med innslag av torv og røyk, hint av honning. God fylde. Maltpreget avslutning.

Talisker Destiller`s Edition Pris: 600 kroner Alkohol: 45,8%Vurdering: Aromaer av sjokolade, rosiner, torv, malt og tørket frukt. Avslutning med smak av salt og pepper.

Lagavulin

Den definitive Islay-malt whiskyen. Intens karakter av torv og røkt bygg-malt. Lagavulin har den lengste gjæringstiden på Islay på 75 timer.

Lagavulin Destiller`s Edition Double Matured Whisky

Pris: 600 kroner Alkohol: 43%Vurdering: Aroma av røyk og tørket frukt. Søt og rik smak med preg av torvrøyk. Lang avslutning.

Cragganmore

Kommer fra Speyside og er kjent for å være en av områdets mest komplekse og karakteristiske. Deres "Destiller`s Edition" er ikke til salgs i Norge, men det finnes alternativer.

Cragganmore 12 Years Old

Pris: 460 kroner Alkohol: 40%Vurdering: Søt blomsteraroma med innslag av røyk og malt. Dufter søtt og blomsteraktig med en lang og utpreget ettersmak.

Pressemelding

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS