BOK Verdt å vite om vin nett2

Verdt å vite om vin

"De fleste liker antageligvis ikke vin første gang de smaker den. Vin inneholder nemlig en rekke stoffer som umiddelbart virker fremmede i munnen, men faktisk er det nettopp disse stoffene som gjør vin til en ideell ledsager til mat". Dette er de første linjene i den meget anvendelig boka Verdt å vite om vin, som nå kommer i oppdatert versjon.

Publisert

Boken Verdt å vite om vin. (Foto: Morten Holt)

Det første utgaven kom i 2001. Nå er Arne Ronold og Jørgen Mønster ute med den andre utgaven.

De har lenge følt et behov for å oppdatere den første utgaven, og den nye boka er spekket med nyttig og spennende informasjon på godt over 300 sider.

Nye og spennende aktører

"Selv om åtte år kanskje ikke er noen lang periode, har det skjedd en betydelig utvikling i mange vinland, og mange nye spennende land, som for eksempel Kina og India, er i ferd med å melde seg på i kampen om den globale forbrukers gunst", heter det i forordet.

I løpet av de samme årene har vinnasjoner som USA, Argentina, Chile, Sør-Afrika og New Zealand styrket sine posisjoner, og de tradisjonelt sterke vinland som Frankrike, Spania og Italia har fått hardere global konkurranse.

De "nye" nasjonene har fått en betydelig utvidet omtale i den oppgraderte versjonen.

Det eneste som etter undertegnedes mening mangler, er en liten bolk om thailandsk vin. Vin som med all sannsynlighet er på vei i tak med den økende interessen for thailandsk vin. Som er utviklet for å passe thaimat.

Generelt om vin

Forfatter Arne Ronold regnes som en av Norges fremste vineksperter.

Bokens første del gir generell innføring i blant annet smak og kvalitet, vinens historie og kunsten å kombinere mat og vin. Den andre delen, er som nevnt over, viet all verdens vinproduksjon.

Arne Ronold regnes blant landets fremste vineksperter, og er mangeårig redaktør for tidssktiftet Vinforum. Han er også den hittil eneste i Norge som har tittelen Master of Wine. Jørgen Mønster er en av Danmarks mest erfarne vinjournalister, og skriver fast i avisen Politiken.

En meget anvendelig bok

Som en som liker å prøve ut forskjellige viner og som ønsker å lære mer om vin, vindyrking og vinregioner i alle land er dette en meget anvendelig bok.

Jeg kastet meg over all den spennende informasjonen som er gitt, og føler allerede etter noen times lesing at jeg kan mye mer.

Jo da, dette er så absolutt en bok å anbefale. Ikke bare for folk i bransjen, men for menigmann og alle som er litt opptatt av vin. Og de blir jo flere og flere.

Fakta

Tittel: Verdt å vite om vin (2. utgave)

Forfattere: Arne Ronold og Jørgen Mønster

Forlag:Vigmostad & Bjørke AS

Antall sider: Ca 310

Utgivelse: Mars 2009.

Pris: 399 kroner

"
Powered by Labrador CMS