Oreo kjeks1
Oreo kjeks1

Verdens mest solgte kjeks til Norge

Nå lanseres verdens mest populære kjeks for fullt i Norge. Den originale sandwichkjeksen Oreo er et av de mest kjente og kjære merkene i USA, og er en del av den amerikanske folkesjelen på linje med Coca Cola og mors eplepai. Oreo er også sentrum i et univers av kreative oppskrifter.

Publisert

Oreo har vært mer eller mindre uendret siden den ble introdusert i New York i 1912. Den består av to kakaobaserte kjeks med en karakteristisk mørk farge og kremfyll i midten. Nå blir Oreo tilgjengelig i Norge gjennom Kraft Foods.

Oreo-ritual

I likhet med annen tradisjonsrik mat og snacks finnes det ritualer knyttet til hvordan man spiser en Oreo.

Ifølge tradisjonen skal Oreo nytes ved at man vrir kjeksene fra hverandre, slikker av kremfyllet og dypper den i melk. Dette ritualet er i USA kjent som ”Twist, lick and dunk”, på norsk ”Vri, slikk og dypp”.

Et univers av kreative oppskrifter

I Norge assosieres Oreo ofte med kreative kakeoppskrifter, særlig Oreo-kaken, som er blant de mest etterspurte oppskriftene på nettet.

Bethany Zuza, en av de amerikanske gründerne bak Olea’s Cupcakes i Oslo, har gode minner knyttet til Oreos velkjente ritual ”Twist, lick and dunk”. Som liten jente nøt hun utallige timer på kjøkkenet med bestefaren, hvor de koste seg med Oreo-kjeks og melk. Nå kombinerer hun Oreo med en annen klassiker fra hjemlandet, gjennom å introdusere den første amerikanske cupcake-forretningen i Oslo.

– Cupcakes og Oreo er typiske amerikanske godbiter som lar seg perfekt kombinere. I etterkant av den berømte cupcake-scenen i TV-serien Sex og Singelliv, opplevde de små, dekorative kakene en enorm økning i popularitet, og vi ser også at nordmenn omfavner dette konseptet. Vi ser stadig mer av disse små kakene i bryllup, bursdagsselskaper og til og med i frierier. Oreo cupcakes gjør seg perfekt til dessert eller til kaffen, sier Bethany Zuza.

Visste du at…

…Oreo er verdens mest solgte kjeks

…Oreo dukker stadig opp i populærkulturelle sammenhenger. Eksempler er TV-serien Friends, hvor Joey viser sin forkjærlighet for kjeksen, og filmen Rounders, hvor John Malkovich spiser Oreo på svært karakteristisk vis

…Oreo er et helt lite univers av kreative oppskrifter hvor kjeksen er hovedingrediens. De mest kjente eksemplene er ulike typer Oreo-kaker, men det finnes også oppskrifter på milkshake,is, pudding, pizza, parfait, espressoshake og karamelliserte epler basert påOreo

…I Norge er oppskriften på Oreo-kaker blant de mest etterspurte på nettet

Pressemelding

Powered by Labrador CMS