Trimbach Gewurztraminer1

Trimbach Gewurztraminer 2007

Trimbach Gewurztraminer er en av klassikerne fra topp-produsent Trimbach i Alsace i Frankrike. Nå lanseres 2007-årgangen i det norske markedet. Vinen anbefales til blant annet krydret mat og ost.

Publisert

Trimbach Gewurztraminer 2007.

Trimbach Gewurztraminer 2007 er en svært ren og balansert gewurztraminer med klassiske aromaer av litchi og tropiske frukter. Og som alltid i klassisk Trimbach-stil, avsluttes denne vinen med stram og tørr finish.

Til sterkt krydret mat og ost

Vinen anbefales til kinesisk, indisk, sushi og annen sterkt krydret mat.

Er også en klassisk kombinasjon med gravet og røket laks, samt sterke oster som Munster, Roquefort og Stilton.

2007 var en flott årgang, og produsenten selv beskriver det som at de nok en gang er blitt velsignet med Alsaces sjenerøse mikroklima.

Litt generelt om årgang 2007 i Alsace

Godt vær i april og frem til midten av juni. Både april og mai hadde temperatur høyere enn gjennomsnittet, med det resultat at knopping fant sted allerede 12. april. Videre var blomstringen upåklagelig og startet 25. mai. Noen produsenter ble rammet av hagl i juni, og sommeren brakte videre svært varmt vær. September og oktober var derimot svært bra måneder, med kun to dager regn på disse to månedene. Alsace er Frankrikes tørreste vinregion, og 2007 var ikke noe unntak. Trimbach fikk svært sunne druer i denne årgangen og startet innhøstingen 10. september.

Det ble laget 20 000 kasser av denne årgangen.

Anbefalt serveringstemperatur er 9-11 grader, den kan lagres frem til 2013.

Trimbach Gwurstraminer 2007

Land/distrikt: Frankrike/Alsace

Produsent: F. E. Trimbach

Alkoholinnhold: 14 %

Pris: 150 kroner (Vinmonopolet)

Webside:www.solera.no

"
Powered by Labrador CMS