Solera Italia nett

Tre italienske viner fra Solera

Solera lanserer tre italienske viner på det norske markedet denne høsten.

Publisert

Solera lanserer tre nye italienske rødviner i september.

Mezzacorona Lagrein 2008

Mezzacorona Lagrein 2008 er laget på 100 prosent Lagrein fra Piana Rotaliana i Trentino nordøst i Italia. Vinen er lagret i seks måneder på franske eikefat og deretter fire til seks måneder på flaske før lansering.

Denne rubinrøde vinen egner seg til grillet kjøtt, rødt kjøtt, vilt og ost. Anbefalt serveringstemperatur er 16-17 grader.

Vinen lanseres i september 2009. Importør er Stenberg & Blom.

Land/distrikt: Italia/Trentino

Produsent: Cantine Mezzacorona

Druer: 100 % Lagrein.

Alkoholinnhold:13 %

Pris: 100 kroner (Vinmonopolet)

Rupestro Sangoviese Merlot 2008

Rupestro Sangoviese Merlot 2008 er en rødvin fra Umbria som egner seg til rødt kjøtt, lam og vilt.

Den har ingen kontakt med eik under prosessen, men modner en måned på flaske før lansering.

Anbefalt serveringstemperatur er 16 grader. Vinen, som importeres av Stenberg & Blom, lanseres i september 2009

Land/distrikt: Italia/Umbria

Produsent: Cantina Cardeto

Druer: 80 % Sangioviese og 20 % Merlot.

Alkoholinnhold: 13,5 %

Pris: 99,50 kroner (Vinmonopolet)

Nicolello Barbara d’Alba 2007

Nicolello Barbara d’Alba 2007 er en lett barbera med fruktpreg med innslag av kirsebær som passer til det meste; deriblant pasta, hvitt og rødt kjøtt, ost og hvit fisk. Ifølge produsenten skal den være spesielt godt egnet til torsk.

Vinen er laget på håndplukkede druer som presses forsiktig for så å bli overført til gjæringstanker. Det er ingen eikelagring, men tre måneders flaskelagring hos produsenten før lansering.

Anbefalt serveringstemperatur er 17-18 grader.

Vinen importeres til Norge av Best Cellars.

Land/distrikt: Italia/Piemonte

Produsent: Vinicola F. Lli Casetta

Alkoholinnhold: 12,5 %.

Pris: 115 kroner (Vinmonopolet).

Webside:www.solera.no

"
Powered by Labrador CMS