Chile Arvid Nordquist nett1

To chilenske viner fra Arvid Nordquist AS

Arvid Nordquist AS Norge, som er en del av morselskapet Arvid Nordquist HAB, som i år feirer 125-årsjubileum, presenterer to chilenske viner, Vina Falernia Syrah Reserva 2007 og Luis Felipe Edwards Cabernet Franc Reserva 2006. Begge vinene er produsert i de nordlige og høytliggende vindistriktene i Chile.

Publisert

Viña Falernia Syrah Reserva 2007

Syrah Reserva 2007 er en litt spicy Syrah med modne mørke bør, lær og god fylde. Den egner seg godt til kjøtt.

Rett etter innhøsting presses druene med skallet på ved lav temperatur i 72 timer. Deretter øker temperaturen til 26-28 grader, og gjæringsprosessen er i gang.

Inne i ståltankene er det innebygd et pumpesystem som presser drueskallet ned i tanken fire til seks ganger per dag. Metoden minner om klassisk fottråkking.

Når gjæringsprosessen er ferdig, lagres 50 prosent av vinen i fem måneder på nye franske og amerikanske fat. Vinen har en tydelig europeisk profil med blant annet toner av klassiske sort pepper. Dette understrekes også i navnet; vinen er en Syrah, ikke en Shiraz.

Vina Falernia Syrah Reserva 2007 og Luis Felipe Edwards Cabernet Franc Reserva 2006. (Foto: Morten Holt)

Viña Falernia Syrah Reserva har fått god omtale i internasjonal presse med mengder og utmerkelser og priser.

Om vingården

Viña Falernia ble grunnlagt i 1998 av Aldo Olivier Gremole som helt tilbake til 1975 startet å plante sin vingård i Elqui Valley, 52 mil Nord for Santiago.

Falernia er Chiles nordligst vinprodusent.

Deres vingårder er plassert på fire områder som alle har forskjellige jordsmonn og klima.

Dette gir vinmakeren Giorigio Flessati et fantastisk råmateriale til å blande noen elegante vinene i utpreget europeisk stil.

De høyest plantede vingårdene ligger hele 2070 meter over havet.

Pris: Kr 120 kroner (Vinmonopolet)

Luis Felipe Edwards Cabernet Franc Reserva 2006

Cabernet Franc Reserva 2006 tilhører Luis Felipe Edwards Estate Reserva range i Chile, og er kun laget av utvalgte druer fra de beste vingårdene i Colchagua. Vinen består av 90 prosent Cabernet Franc og 10 prosent Cabernet Sauvignon.

Gjæringen forgår i rustfrie tanker med overpumping. Den malolaktiske gjæringen skjer på eikefat hvor vinen lagres i seks måneder.

Om vingården

Siden 1976 da han kom tilbake til Chile fra et lengre utenlands opphold i 1976, og kjøpte da en eiendom på 250 hektar i Colchagua. I senere år er det investert i ytterligere vingårder som i dag er oppe i 310 hektar med ytterligere 40 plantet som snart er i produksjon. Nå nylig har han igjen investert i 160 hektar i Leyda Valley, som er et av Chiles kjøligst område.

Vingårdens vinkjeller er også av nyere dato, og hele eiendommen har et tydelig "Chateau konsept".

Luis Felipe Edwards har et stort mål - han skal lage den beste chilenske vin. Nicolas Bizzari er sjefvinmaker. Selv har han erfaring fra Robert Mondavi i Napa og Ch. I `Evangile i Pomerol.

Pris: 100 kroner (Vinmonopolet)

Webside: www.arvidnordquist.no

Powered by Labrador CMS