Tine treningsprodukter Yt nett
Tine treningsprodukter Yt nett

Tine lanserer treningsprodukter

Det er en vesentlig sammenheng mellom når og hva man spiser og hvilket utbytte treningen gir. TINE har i samarbeid med Olympiatoppen utarbeidet en ny og unik serie treningsmat og -drikke som er skreddersydd til kroppens behov før, under og etter trening.

Publisert

Tine lanserer en helt ny kategori av treningsprodukter, Yt, som er utviklet i samarbeid med Olympiatoppen.

– Nordmenn trener som aldri før, men kunne fått større utbytte av treningen hvis de spiste riktig i forbindelse med treningen, mener Christine Helle, fagansvarlig ernæringsfysiologi i Olympiatoppen.

– Når du skal trene er det viktig at kroppen har riktig energi til å gjennomføre treningen uansett hvilket nivå du er på. Underveis er det viktig å erstatte væsketapet. I tillegg er det lurt å starte restitusjonsprosessen med en gang treningen er avsluttet, sier Helle.

Næringsstoffer som trengs

Da vil du få mer overskudd på treningen, du får kreftene raskere tilbake etterpå og musklene får byggesteinene de trenger til vekst og vedlikehold.

Olympiatoppen har sett behovet for produkter som på en enkel og naturlig måte kan dekke kroppens behov for riktig ernæring i forbindelse med trening. Derfor har TINE utviklet en helt ny produktserie som kombinerer vanlig mat og drikke med skreddersøm av naturlige næringsstoffer du trenger før, under og etter trening.

– Den siste marginalen

Johan Kaggestad, coach i Olympiatoppen har alltid vært svært opptatt av kosthold knyttet til trening.

– Som trener i de lange utholdenhetsidrettene, har jeg sett store forskjeller på prestasjonsevne når vi har vært gode på inntak av næring under og like etter treningsøkten og konkurransen. Kroppen utsettes for store belastninger, og de som er gode til å tenke helhet, ikke minst med fokus på ernæring før, under og etter, klarer å ta ut den siste viktige marginalen som ofte skiller medalje fra en mer ordinær plassering, sier Johan Kaggestad.

Føringer fra Olympiatoppen

All produktutvikling TINE har gjort er basert på føringer fra Olympiatoppens egne eksperter på treningsernæring. Produktserien YT lanseres i januar, og representerer et unikt samarbeid mellom landets fremste eksperter innen idrettsernæring og matvareproduksjon.

Uansett hvilket nivå du trener på er det smart å sørge for riktig påfyll når du skal trene.

– Med riktig «drivstoff» får man en bedre treningsopplevelse og mer igjen for treningen. Det tror vi er relevant for de fleste som trener, uansett om de har som mål å sykle Birken eller bare trener for å holde seg i form, sier Marianne Hope Abel, ernæringsrådgiver i TINE BA.

– Med YT gir vi nordmenn gode, sunne og næringsrike produkter som gjør det enkelt å sikre seg riktig påfyll i forbindelse med trening, sier Marianne Hope Abel. YT er basert både på forskning og praktisk erfaring. Produktene er laget av naturlige råvarer som melk, juice, frukt og bær, og kan inngå som del i et sunt og variert kosthold.

Om YT

* YT er en ny produktserie med mat og drikke spesialutviklet for deg som trener.

* YT hjelper deg med å oppnå maksimal utnyttelse av treningen gjennom å spise og drikke riktig før, under og etter fysisk aktivitet.

* Serien består av kjente og sunne råvarer som yoghurt, melk, vann, frukt, bær og juice.

* Det optimaliserte næringsinnholdet gjør at du presterer bedre i den aktiviteten du velger – uansett hvilket nivå du er på. Denne komplette serien av trenings produkter er utviklet av TINE i samarbeid med Olympiatoppens eksperter på treningsernæring.

* YT lanseres i begynnelsen av februar.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS