Champagne Lanson og Rotari nett
Champagne Lanson og Rotari nett

Tid for bobler

Jule- og nyttårshøytiden er det tid for boblende viner. Her er er noen anbefalinger fra Solera Beverage Group.

Publisert

Bonnet Grande Reserve Brut

Maison Alexandre Bonnet.

Maison Alexandre Bonnet er et vinhus i vekst som har tatt vare på sine tradisjoner i flere generasjoner, i distriktet Aube helt sør i Champagne.

Denne boblende vinen, der alle druene er plukket for hånd, har en gyllen farge med små bobler, med hint av blomster og sitrus.

Den er egnet som aperetiff, til cocktails, fisk og skalldyr og kyllingretter. Anbefalt serveringstemperatur er 10 grader.

Land/distrikt: Frankrike/Champagne

Produsent:Maison Alexandre Bonnet

Druer: Pinot Noir (60 %), Chardonnay (30 %), Pinot Meunier (10 %)

Alkohol: 12 %.

"

Bildetekst her...

Pris: 227 kroner (Vinmonopolet)

Webside:www.bestcellars.no

Lanson Black Label Brut

Vinen, som produseres av ærverdige Lanson, som ble grunnlagt så tidlig som i 1760, er laget på viner fra over 50 forskjellige vinmarker, der 15-30 prosent er Reserva-viner fra fire forskjellige årganger. Denne modner minst tre år på flaske. Har en lys strågul farge med aroma av epler. Sitrus og toast. Lang ettersmak. Passer som aperitiff, til lyst kjøtt, skalldyr og fisk, men også til koldtbordet. Anbefalt serveringstemperatur er 7-9 grader.

Land/distrikt: Frankrike/Champagne

Produsent: Lanson International

Druer: Pinot Noir (50 %), Chardonnay (35 %), Pinot Meunier (15 %)

Alkohol: 12,5 %

Pris: 329 kroner (Vinmonopolet).

Webside:www.stenblom.no

Lanson Rose Label Brut Rosé

"

Lanson Black Label i gavetermoinnpakning.

Laget på de samme druene som Black Label, men blandingsforholdet og tiden når Pinot Noir–druene tilsettes er noe annerledes (de tilsettes etter at de andre druene har gjennomgått separat vinifikasjon), noe som gir den en mer lakserosa farge. Modner tre år på flaske. Duft av blomster og rød frukt. Egnet som aperitiff, eller til fisk og skalldyr (spesielt hummer).

Land/distrikt: Frankrike/Champagne

Produsent:Lanson International

Druer: Pinot Noir (53 %), Chardonnay (32 %), Pinot Meunier (15 %)

Alkohol: 12,5 %

Pris: 379 kroner (Vinmonopolet).

Webside:www.stenblom.no

Rotari Talento Brut

En italiensk billigere boblende variant, der du får mye igjen for pengene. Strågul farge med fine bobler. Den modner to år på flaske før lansering. Passer som aperitiff, til fisk og skalldyr, lyst kjøtt og ved siden av koldtbordet. Serveringstemperaturen er 6-8 grader.

"

Vinhuset som produserer vinen, holder til nord for byen Trento nord i Italia, og ble etablert i 1904.

Land/distrikt: Italia/Trentino Alto Adige

Produsent:Cantine Mezzacorona (www.rotari.it)

Druer: Chardonnay (90 %), Pinot Nero (10 %)

Alkohol: 12,5 %

Pris: 125 kroner (75 cl, Vinmonopolet).

Webside:www.stenblom.no

Rotari Talento Rosé

I motsetning til ”broren” Rotari Talento Brut er det Pinot Nero-druene som dominerer i denne sprudlende varianten fra Rotari. Den har en klarere rosa farge og smaken er fruktig. Lang ettersmak. Passer best servert ved 6-8 grader. aperitiff, til fisk og skalldyr, lyst kjøtt og kald mat.

Land/distrikt: Italia/Trentino Alto Adige

Produsent: Cantine Mezzacorona

Druer: Pinot Nero (75 %), Chardonnay (25 %))

Alkohol: 12,5 %

Pris: 130 kroner

Webside: www.stenblom.no

"
Powered by Labrador CMS