Lipton African Rooibos

Te til unnsetning

Asia var lenge den største leverandøren av te til vesten, men under andre verdenskrig ble det stopp i leveransene, og Rooibos-teen fra Sør-Afrika ble redningen. Den aller nyeste Rooibos-teen fra Lipton kommer nå for å redde oss fra kalde dager, stress og mas.

Publisert

Lipton African Rooibos.

Navnet Rooibos (uttales royboss) betyr rød busk, og den vokser kun i Sør-Afrika, nord for Cape Town. Rooibos-te er en urtete og har en flott rødbrun farge. Teen er naturlig søt, noe som betyr at den verken trenger sukker, honning eller søtstoff.

Avslappende

Rooibos te inneholder mineraler og antioksidanter, den er fri for både koffein og kalorier som gjør at den virker avslappende. Teen inneholder svært lite tanniner, det gir ikke den litt bitre tesmaken. I tillegg inneholder Lipton Rooibos jern, fluor, kalsium, kalium og C-vitamin, og de to lett beroligende stoffene quercetin og quercitrin. Rooibos er den rette drikken i en stresset tid eller bare som kosete rett før du legger deg.

Passer til alle anledninger

Teen smaker like godt til frokost som godnatt te, til trøst eller som oppvarming etter noen timer ute i rufseværet. Rooibos kan også nytes kald med noen isbiter, litt sitron og for eksempel peppermynteblader.

Teen er derfor en god tørstedrikk på en varm sommerdag.

Teen ble viden kjent etter at en Sørafrikansk mor, Annique Theron, fant ut den hadde beroligende effekt på sitt barn som hadde kolikk. Hun skrev en bok om dette i 1970 med tittelen Allergies - an Amazing Discovery. Etter det patenterte hun en rooibosekstrakt som brukes i kosmetiske produkter.

Veiledende pris butikk: 18 kroner.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS