Diabetes Nei takk nett
Diabetes Nei takk nett

Spis deg frisk fra sukkersyke

Svenske Lars-Erik Litsfeldt har skrevet boka Diabetes – nei takk!, som denne våren er gitt ut av Cappelen Damm. Forfatteren har selv diabetes type-2 – en diagnose om lag 6-7000 nordmenn får hvert eneste år.

Publisert

Boka Diabetes – nei takk!. (Foto: Morten Holt)

Norges Diabetesforbund antar at om lag 250 000 personer har diabetes i Norge de aller fleste diabetes type-2. Halvparten av dem vet ikke at de har det.

Har normalisert blodsukkerverdiene

Boka skiller seg fra andre bøker om diabetes ved å vise at det finnes en mulighet for å bremse utviklingen og faktisk stoppe den.

Forfatteren har klart å normalisere blodsukkerverdiene ved å legge om matvanene og holde seg unna den maten han ikke tåler. Han tar til orde for et såkalt LCHF-kosthold (Low Carb High Fat), altså kost som inneholder liten andel karbohydrater og stor andel naturlig fett.

Dette er stikk i strid med de rådene han fikk da han fikk diabetesdiagnosen, da han ble anbefalt å spise mat med mye karbohydrater og minimalt med fett.

Forklarer LCHF-kuren

Boka forklarer hvordan LCHF-kuren fungerer, og hvorfor den virker bedre enn de offisielle kostrådene for å holde diabetes-2 i sjakk.

Kuren er omstridt både i Norge og Sverige, men den norske legen Sofie Hexeberg, selv aktuell med boka Frisk med lavkarbo, stiller seg på linje med Litsfeldt.

Boka er oversatt til norsk av Mette-Cathrine Jahr.

Diabetes – nei takk!

Forfatter: Lars-Erik Litsfeldt

Antall sider: 150

Pris: 269 kroner

Forlag:Cappelen Damm

"
Powered by Labrador CMS