Sodastream nett
Sodastream nett

SodaStream bobler i Norge igjen

SodaStream satser for fullt i Norge igjen, og kullsyresystemet, som så dagens lys for over 100 år siden, er igjen å finne i hyllene hos landets hvitevareselgere.

Publisert

SodaStream selges i Norge igjen.

Kullsyre-systemet SodaStream så faktisk dagens lys så langt tilbake som i 1903, i form av forløperen ”Apparatus for aerating liquids”.

Maskinen var først et produkt for overklassen i Storbritannia, blant annet hos hoffet.

Glansdager på 70-tallet

Den første maskinen beregnet på husholdninger kom på markedet i 1955, men det var først på 70- og 80-tallet SodaStream virkelig slo til blant de store massene, under det fengende slagordet ”Get bizzy with the Fizzy”.

Det er mange som minnes den brune og oransje versjonen som hadde sine glansdager på 70- og 80 tallet.

Sunt søkelys

På 70- og 80-tallet dreide SodaStream seg hovedsakelig om brus og sukkerholdige drikker. Det har de i dag også, men tiden har endret seg og sunnhet har fått et langt større fokus enn tidligere. I dag finnes en rekke sukkerfrie smaker tilgjengelig på SodaStream.

Miljøgevinst

Miljøet har alltid vunnet med SodaStream. I dag er søkelyset på miljøet viktigere enn noen gang. En plastflaske (PET flaske) benytter om lag fem ganger så mye vann i produksjonen av selve flasken, som det den inneholder.

Ved at man bruker vann rett fra springen reduseres bruken av plastflasker, i motsetning til flaskevannet man kjøper i butikken.

Dermed produseres det mindre plast, det blir mindre plastavfall og mindre transport av brusflasker.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS