Masi Passo Doble BIB

Skal vi danseMasi Passo Doble

Om det skyldes dansefeberen som herjer landet, vet vi ikke. Men den nye treliterskartongen fra Masi gir visse assosiasjoner til hete argentinske rytmer. Vinen har egentlig fint lite med dansen å gjøre. Det spesielle, som med mye av Masis øvrige vin, er at den er fermentert to ganger, derav navnet Passo Doble som er spansk for dobbelt steg.

Publisert

Først gjæres druesaften 16 dager med skallkontakt og deretter 15 dager på bunnfall, tilsatt en del tørkede Corvina-druer. Resultatet er en moden vin som både har karakter, men som samtidig er fruktig og sensuell.

Ny treliter fra Masi

Masi har innsett at pappvin er viktig for norske forbrukere. I 2007 kom Masi Modello delle Venezie Rosso på bag-in-box (BiB), nå er det klart for Masi Passo Doble.

Masi Passo Doble i trelitersboks.

Den første årgangen Masi Passo Doble dukket opp på Vinmonopolet i 2003 og ble raskt en suksess med 45 000 solgte liter i 2007.

I november 2009 kommer den også på treliters boks – et format stadig flere norske vindrikkere sverger til.

Møter markedet

Morten Motrøen, produktsjef hos den norske importøren Stenberg & Blom, forklarer at markedsandelen til vin på papp øker stadig og det lanseres stadig dyrere vin i dette formatet.

– Markedssandelen for kartongvin nærmer seg 60 prosent, og vi ønsker at alle disse forbrukerne også skal bli kjent med Masi. Det er allerede kommet Sancerre og Chablis på treliter, så vi tror litt dyrere rødvin også vil bli tatt godt i mot. Det er faktisk penger å spare hvis man kjøper boksen. Literprisen blir 26 kroner rimeligere, forklarer Motrøen.

Dobbel gjæring

Passo Doble er den argentinske varianten av verdensberømte Campofiorin. Det spesielle, som med mye av Masis øvrige vin, er at den gjæres to ganger, derav navnet Passo Doble som er spansk for ”dobbelt steg”.

Masi er i første rekke kjent som spesialist på typiske viner fra Veneto-regionen i Italia, og kanskje aller mest for verdensledende amarone-viner.

Masi Passo Doble er laget i tråd med den tradisjonelle Masi-filosofien. Målet er å få mest mulig ut av distriktet ved bruk av lokale druesorter og ved hjelp av den helt unike produksjonsmetoden.

Beskrivelse

Dyp blårød farge. Rik og intens aroma av blant annet mørke bær og krydder. God, myk smak med preg av tørket frukt og litt krydder. Lang og fast ettersmak.

Dette er en original vin som går godt til et bredt spekter matretter av rødt og hvitt kjøtt. Også god uten følge av mat.

Pris: 400 kroner (Vinmonopolet)

Webside:www.solera.no

"
Powered by Labrador CMS