Santa Maria Durban Curry
Santa Maria Durban Curry

Santa Maria med nye smaker fra Afrika

Santa Maria lanserte nylig en ny serie eksotiske smakssensasjoner som gir en ny dimensjon til deres øvrige kryddersortimentet. Serien ”a more spicy africa” består av fire dristige krydderblandinger som alle representer ulike deler av det mangfoldige afrikanske kjøkken: Chermoula, Green Harissa, Piri Piri og Durban Curry.

Publisert

Piri Piri.

Du kommer til å høre mye om Afrika fremover, og kanskje frem for alt om det afrikanske kjøkkenet.

Her oversvømmes du av en matkultur som strekker seg over 50 land der hver region har sin egen mathistorie. Snart rettes også alles øyne mot Sør-Afrika når fotball-VM skal arrangeres til sommeren.

Nye mattrender peker mot Afrika

Denne gangen har Santa Maria blitt inspirert av dette spennende matkontinentet og utviklet en rekke Afrika-inspirerte krydder:

– Nye mattrender peker mot Afrika som byr på mye mer enn couscous og tabbouleh. Med disse fire krydderne ønsker vi å gi en innsprøytning full av moderne, positive og eksotiske smaksensasjoner som vi håper skal inspirere alle matglade som søker etter noe nytt, sier Siri Eng, markedssjef i Santa Maria Norge.

Chermoula.

Svensk kokk har bidratt

Den svenske stjernekokken Marcus Samuelsson, som opprinnelig er fra Etiopia, har gitt Santa Maria god hjelp til å utvikle sine nye krydderblandinger og oppskrifter.

Se kokkeleringsfilmer med Marcus Samuelsson her

Krydderkvartetten inngår i serien More, og tilbyr det lille ekstra – spennende afrikanske smaker. Urterik Chermoula, hot Green Harissa, varm Piri Piri eller fargesterk Durban Curry.

Fakta om ”a more spicy africa” krydder

Chermoula

Chermoula har sin opprinnelse fra Nordafrika og kalles også for marokansk pesto. Den er full av urter, sitron og er litt hot, noe som passer utmerket til kylling og kjøtt. Prøv også å gni fisken med den.

Green Harissa

"

Green Harissa.

Denne nordafrikanske krydderblandingen har en varme i seg som man ikke finner ofte i vår region. Den er basert på grønn chili, mint og hvitløk. Den er perfekt til couscous eller som smakstilsetter i supper og gryteretter. Eller hvorfor ikke piffe en kald yoghurtsaus?

Piri-Piri

Betyr ”pepper-pepper” på swahili. Denne krydderblandingen inneholder rikelig med chili, sitron, hvitløk og urter. Passer til grillet fisk og skalldyr, men også godt til kylling, sauser og gryter.

Durban Curry

Sørafrikanske Durban er en smeltedigel for mange kulturer. Dette har gitt

Durban Curry.

opphav til et svært differensiert og rikt kjøkken.

Det var indianerne som tok med seg karrien. Durban curry er kjent for å være chilihot og for sin rødgule farge.

Anvend den på samme måte som indisk karri.

Pris: Cirka 25 kroner per glass (butikkpris)

Webside: www.santamaria.no

Pressemelding

"
Powered by Labrador CMS