VerrocchioRipasso2

Ripasso til 109 kroner

Vinetum Group lanserer nok en Verrocchio-vin i Norge, denne gang en Ripasso til 109 kroner. Den passer blant annet til stek og grillet rødt kjøtt, men også til modne oster.

Publisert

Verrocchio Valpolicella Ripasso Superiore 2008.

Vinen har en intens rubinrød farge. Den har smak av mørkerøde bær, kirsebær, tørket frukt og lett eikepreg.

Ripasso-metoden

Det benyttes tradisjonelle metoder for produksjon av Ripasso, det vil si man anvender pressrester av skallet fra fermenteringen av Amarone og Recioto.

Pressrestene legges til Valpolicella-vin for en periode og gjærer på nytt, noe som gir ytterligere uttrekk, fylde, kompleksitet, smak og farge. Dette etterfølges av ni måneders modning i slavonske eikefat og tre måneder i flaske.

Verrocchio

Navnet Verrocchio er opprinnelig inspirert av en Italiensk skulptør på 1500-tallet som brukte artistnavnet Verrocchio. Han jobbet også som gullsmed og kunstmaler.

Blant hans elever var Leonardo da Vinci og Botticelli, og han påvirket også den store Michelangelo.

Verrocchio Valpolicella Ripasso Superiore 2008

Land: Italia

Druer: Corvina (70%) og Rondinella (30%).

Pris: 109 kroner

Webside norsk importør:www.vinetum.com

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS