Norske matsopper bok (4)
Norske matsopper bok (4)

Oppdatert soppbok fra Ryvarden

Norske Matsopper er en praktisk håndbok for sopplukkere, og gir en detaljert beskrivelse av utseende og voksested for våre 35 beste matsopper. Forfatter er professor i biologi, Leif Ryvarden.

Publisert

Boka Norske Matsopper, skrevet av Leif Ryvarden. (Foto: Morten Holt)

Det er ikke mange i Norge som har skrevet så mange naturbøker som akkurat Ryvarden. Det måtte i så fall være Per Roger Lauritzen.

Nå har Ryvarden gitt ut boka Norske Matsopper, en bok i et format som er grei å ha med seg på tur ut i naturen, og også egnet for oss som ikke kan så mye om sopp.

Detaljerte beskrivelser

I den nye utgaven av Norske Matsopper gir Ryvarden en detaljert beskrivelse av utseende, voksested – og ikke minst, forvekslingsarter, både spiselige og giftige.

De vanligste giftsoppene blir nøye beskrevet, slik at du og jeg ikke skal ta feil når vi finner en sopp på tur i naturen.

Boka er på 96 sider.

Biologi-professor

Leif Ryvarden er professor i biologi ved Universitetet, og har i over 30 år publisert bøker med bakgrunn i norsk natur.

Han har drevet feltundervisning og natur i over 70 land, og publisert over 200 vitenskapelige artikler. Gjennom årene har han mottatt en rekke priser for sitt arbeid.

Fotograf i boka Norske Matsopper er Hermod O. Karlsen.

Du kan lese mer om boka på Cappelen Damms hjemmeside

"
Powered by Labrador CMS