Old El Paso
Old El Paso

Old El Paso bytter ut palmeolje med solsikkeolje

Old El Paso går over til å fritere chipsprodukter og tacoskjell i solsikkeolje i stedet for palmeolje. Årsaken til det er at solsikkeoljen er sunnere og inneholder 80 prosent mindre mettet fett. Overgangen til solsikkeolje kommer til å skje sommeren 2010.

Publisert

Old El Paso begynner nå som eneste produsent av meksikansk mat i Norge å fritere sine chipsprodukter og tacoskjell i solsikkeolje i stedet for palmeolje. En reduksjon av forbruket av palmeolje etterspørres av forbrukerne, både av helse- og miljømessige grunner.

Funnet metoden

– Vi har lenge sett på hvordan vi kan bruke solsikkeolje til våre tacoskjell, tortillachips og nachips, og er stolte over at vi nå har funnet en metode som gir samme sprøhet og gode smak som tidligere, sier Gabriele Helmer, markedssjef i General Mills Scandinavia AB.

At Old El Paso bytter til solsikkeolje skyldes fremfor alt at den er sunnere enn palmeoljen. Solsikkeoljen som Old El Paso kommer til å bruke, er spesielt utviklet for fritering og inneholder dessuten ikke transfett.

Til forskjell fra palmeolje består solsikkeolje i stor grad av enumettet og flerumettede fettsyrer og inneholder hele 80 prosent mindre mettet fett.

I tråd med tiden

– Å gå over til solsikkeolje er helt i tråd med tiden, både fra et helse- og miljømessig synspunkt. Oljen er nøytral i smaken og passer perfekt som smaksbærer for råvarer og krydder. Våre produkter smaker akkurat like godt som før og er nå dessuten sunnere, sier Gabriele Helmer.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS