Økologiske Norgården ønsket velkommen av Brekk

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk ønsket i dag Norturas store satsing på økologiske produkter av kjøtt og egg velkommen. Forbrukerne har lenge etterspurt et større tilbud av økologiske produkter, hvilket regjeringen blant annet har lagt til grunn når de satt målsettingen om å nå 15 prosent økologisk landbruk i 2015. På dagens pressekonferanse i regi av Økologiske Nordgården understreket han behovet for samarbeid mellom alle aktører for å nå målet.

Publisert

Brekk var også svært tydelig på at den økede satsingen på økologisk landbruk er positivt for konvensjonelt landbruk.

Satsingen er viktig for miljøet, og driver utviklingen i riktig retning. Han påpekte at vi her snakker om et viktig verdivalg for norsk matforbruk, og at landbruksdepartementet støtter oppunder gjennom økt tilskudd til bønder som ønsker å drive økologisk.

Egen merkevare

Jon Eskedal, konserndirektør marked i Nortura, sier at de ved å samle all økologisk mat i konsernet under den nye merkevaren Økologiske Norgården tilbyr et bredere sortiment og en mer kraftfull satsing.

Med et tydelig og moderne design mener han også at forbrukerne enklere skal finne produktene i butikkene.

Norge bak våre naboland

Norge ligger et stykke bak våre naboland når det gjelder økolgisk landbruk.

Danmark er det skandinaviske landet som har høyest andel økologisk omsetning i dagligvarehandelen, med nærmere fem prosent. I 2008 ble det i Norge omsatt økologiske produkter for ca. 900 millioner norske kroner i dagligvarehandelen. Melk utgjør den største delen av dette (ca 170 mill, 3,5 prosenty andel økologisk), egg ligger på tredje plass (ca 60 mill, 4,5 prosent andel økologisk) mens kjøtt fortsatt har en veldig liten andel.

Om Norgården

* Økologiske Nordgården er en merkevare i Nortura BA. Nortura BA er organisert som et samvirke eid av 28 000 bønder.

* Selskapet har en årsomsetning på ca 17 milliarder kroner, med industrivirksomhet i 37 kommuner over hele landet og har ca 6 500 medarbeidere.

* Norgården er selskapets økologiske satsing med start høsten 2008. Norgårdens produkter er 100 prosent økologiske.

* Kjøttet kommer fra dyr som får leve så nært opp til sine naturlige instinkter som mulig, med stor bevegelsesfrihet, mye lys, frisk luft og økologisk for.

* Finn ytterligere informasjon og bilder på www.norgarden.no.

Pressemelding

"
Powered by Labrador CMS