Laphroaig 18 Yo nett

Nye whiskylanseringer

Maxxium Norge lanserer tre nye whiskyer på det norske markedet denne sommeren; Laphroaig 18 Year Old, The Macallan Fine Oak 21 Years Old og The Snow Grouse.

Publisert

Laphroaig 18 Year Old

Laphroaig 18 YO.

Den 18 år gamle utgaven av Laphroaig blir produsert i et begrenset antall hvert år og smakt av svært få. En myk, søt og krydret røyk av Islay torv møter deg når du åpner flasken. Den umiddelbare smaken, er av søt eik, etter 18 år på fat. Et svakt hint av sjø kan kjennes, som beviser lagringstiden på den avsidesliggende øyen Islay.

Tappet ved 48 % alkohol og ikke kaldfiltrert for en mer intens smak.

Whiskyen lanseres i Norge i juli 2009

Farge: Klar gullfarge

Lukt: Myk karamell med svak krydret aroma som gir motvekt til sporene av delikat røyk og frukt. En inkluderende mykhet bringer de sammen. Litt vann gjør at tang og salt kommer gjennom, men ikke nok til å overkjøre vaniljen og honningens søtlighet. Til slutt et lite hint av ny slått høy og torv.

Fyldighet: En intens dybde som er usedvanlig balansert og varm.

Smak: Øyeblikkelig varmende røyk blandes inn i en myk blomster aroma, som ubemerket blander seg inn i en eikaktig nøttighet som legger seg som en varig søtlighet på smaken. Med litt vann, vil torvens varme fylle munnen, men den overskygger ikke mykheten av den søte sjokoladen. Dette balanseres av en rik karamell smak som sakte forvandles til et delikat hint av lyng og torvrøyk.

Ettersmak: Fyldig og lang, med luksuriøs oljeaktig mykhet.

Pris Horeca: 735 kroner

The Macallan Fine Oak 21 Years Old

Macallan Fine Oak 21

The Macallan Fine Oak er en single malt av høyeste kvalitet, fra en av verdens mest anerkjente whiskyprodusenter. Destilleriet har lenge hatt de kanskje strengeste kvalitetskravene av alle destillerier i Skottland, alt for å gi whiskyen sin unike karakter. The Macallan Fine Oak lagres på en noe utvalgt blanding av tre type fat: Amerikanske bourbonfat, amerikansk sherryfat og spanske sherryfat, dette gir en umiskjennelig Macallankarakter til whiskyen.

Whiskyen lanseres i juni 2009

Farge: Lys ravfarge

Lukt: Intens og rik, med hint av vanilje og pasjonsfrukt

Smak: Myk, rik og krydret med hint av appelsiner og torv

Ettersmak: Dvelende, med hint av røyk

Pris Horeca: 1435 kroner

The Snow Grouse

Snow Grouse

The Snow Grouse er et nytt medlem i Grouse familien. Det er en 100 prosent grain whisky som er lett delikat og med søt vaniljearoma. Den er best når den serveres kald.

Dens unike smaker kommer fra lett filtrering, ved en svak temperatur som er litt høyere (4°C) enn den normale kaldfiltreringsprosessen (0°C). Denne kaldfiltreringsprosessen har fått betegnelse Smoothchill Filtration.

Den fjerner mindre av den naturlige sammensetninger som oppstår under destilleringen eller i fatet. Og derfor beholdes mer av den naturlige smaken som kommer fra fatet.

Lanseres juni 2009.

Pris Horeca: 280 kroner

Webside: www.maxxium.no

"
Powered by Labrador CMS