Christer Berens Monferrato

Ny spennende Berens-vin til høstens retter

I september lanserer Solera og Christer Berens en helt ny Berens-vin fra Monferrato i Piemonte i Italia. Den går perfekt til høstens beste kjøtt. Berens har blandet cuvéen spesielt med tanke på kjøkkenets aller beste mat, og denne gangen falt valget på Piemonte, et av hans italienske favorittområder.

Publisert

Vinmarker i Piemonte i Italia. Vi ser også den velkjente vinbyen Barolo. (Foto: Morten Holt)

Monferrato, som er et eget vinområde i Piemonte, er verdenskjent for sine fyldige, myke og kraftige viner.

Unike Piemonte-smaken

Som i sine øvrige viner har Christer også her satt sitt personlige preg på smaken i samarbeid med en lokal vinmaker. Denne gangen har han jobbet med den anerkjente vinmakeren Pier Guiseppe Grimaldi.

Christer Berens Monferrato 2007, smak av Piemonte.

– Christer Berens Monferrato har den unike Piemonte-smaken som jeg er så glad i. Hovedideen er at alle vinene mine skal ha en signatur fra området de kommer fra og at de skal passe godt til mat. Siden dette er en dyrere vin, har jeg hatt friere spillerom enn tidligere. Det gjenspeiles i smaken, sier Christer Berens.

Høstens vilt

Vinen har en dyp lillarød farge med en fruktig aroma, og med preg av solbær og kirsebær. Den er spesielt egnet til storfe og storvilt, lam og sau, risotto og ost.

Solera/Stenberg & Blom selger vinen i Norge.

Christer Berens Monferrato 2007

Land/distrikt: Italia/Piemonte

Produsent: MGM Mondo del Vino

Druer: Barbera d’Asti (60 %), Pinot Noir Piemonte (30), Nebbiolo Langhe (10 %)

Alkohol: 13,5 %

Serveringstemperatur: 16 – 18 grader

Pris: 120 kroner (Vinmonopolet)

Webside: Stenberg & Blom

"
Powered by Labrador CMS