Dessert Chatteau Saussignac1

\"Norskprodusert\" Chateau K. Saussignac 2006

Chateau K. Saussignac 2006 er en dessertvin laget av vinmakeren Katharina Mowinckel, opprinnelig fra Bergen.

Publisert

Chatteau Saussignac 2006.

Den er laget på den spesielle druen Semillon, der jordsmonnet er kalk og leirholdig, og kan kun lages når værforholdene ligger til rette for botrytisdannelse. Druene må håndplukkes i mange omganger, og de er videre gjæret og lagret i 15 måneder på 225-liters eikefat.

Den har en gylden gul farge med lukt av aprikos og mango, og smak av friske modne frukter. Anbefalt serveringstemperatur for denne vinen er 10 grader.

Vinen er også egnet til ost.

Produsent: Katharina Mowinckel

Land/distrikt: Frankrike/Bergerac

Druer: Semillon (100 %)

Alkohol: 12 %.

Pris: 150 kroner (0,5 liter, Vinmonopolet)

Webside:www.solera.no

"
Powered by Labrador CMS