Ars Vitis Hvitvin foto Anette Thorendahl
Ars Vitis Hvitvin foto Anette Thorendahl

Norsk kunstner dekorerer Riesling-favoritt

Nå kommer Norges mest solgte hvitvin på flaske med norsk kunst på flasken. Det er den norske kunstneren Bjørn Imislund som står bak Moseldal-motivet som skal smykke den tyske Riesling-favoritten Ars Vitis i et halvt år fremover.

Publisert

Det er den norske kunstneren Bjørn Imislund som står bak Moseldal-motivet som skal smykke den tyske riesling-favoritten Ars Vitis i et halvt år fremover. (Foto: Anette Thorendal)

Imislunds akvarell, eller rettere sagt vinorell, er laget med en spesiell teknikk der rieslingvin har erstattet vann i malingen.

Populære samleobjekter

Ars Vitis har tradisjoner for å bruke ulike kunstmotiver på etikettene sine. De første Ars Vitis-flaskene med kunstmotiver fra Moseldalen ble lansert i 2000, og etter hvert har kunstflaskene endt opp som populære samleobjekter.

Skandinavia, Island og Canada

Vinen med den norske kunsten vil bli solgt i hele Skandinavia, samt på Island og i Canada til over sommeren 2010.

Ars Vitis’ er en lettdrikkelig vin med god balanse mellom syre og sødme. Den har en frisk duft av grønne epler og sitrus, og passer svært godt til retter fra det asiatiske kjøkkenet, lette fiskeretter og salater. Kan også drikkes som aperitiff eller når du skal kose deg. Vinen skal serveres kjølig, mellom åtte og ti grader.

265 000 liter i fjor

Ars Vitis er Norges mest solgte hvitvin på flaske på femte året på rad og i 2009 kjøpte nordmenn rundt 265 000 liter av den populære vinen.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS