Den Nøgne Ø
Den Nøgne Ø

Nøgne Ø lager Europas første sake

Nøgne Ø, Norges ledende produsent av "craft" øl, har begynt å brygge sake. Dette er første gang sake blir vært brygget i Europa. Sake refereres ofte til som "risvin", men er teknisk sett mer som et risøl uten karbondioksid".

Publisert

Nøgne Ø lager nå sake, som de første i Europa. (Arkivfoto)

”Det er den mest kompliserte drikk man kan lage. Produksjonstid etter de tradisjonelle metodene som vi har valgt å bruke er om lag måneder, med flere biologiske og kjemiske prosesser som foregår parallelt Et viktig nøkkelord under produksjonsprosessen er kontroll: Kontroll på temperatur, fuktighet og ph må være i fokus absolutt hele tiden”, heter det i en pressemelding fra bryggeriet.

Håndverk

”På grunn av risens konsistens og prosessenes kompleksitet kan ikke disse prosessene utføres av automatiske systemer eller prosessorstyring som i øl og vinproduksjon. Vi snakker altså om 100 prosent håndverk. I og med at sake består av sarte og elegante smaker, er alle ledd i produksjonen kritiske med hensyn til å unngå å få usmak på den ferdige saken. Her er til og med detaljer som hvilken type treverk som har vært brukt i rommene saken fremstilles i, av stor viktighet”, heter det videre.

– Vi føler at de smakene som finnes i god sake kan være en inngangsport til nye opplevelser for mange. Dette er en ny måte å se harmonier, en ny måte å smake på. Som en av våre støttespillere har sagt: "You do not drink sake. You only allow it to kiss your lips!", heter det i meldingen fra Nøgne Ø.

Powered by Labrador CMS