TufteSkiva fra Pågen1

Nå lanseres Tufteskiva

Rokongen og kornbonden Olav Tufte sammen med brødprodusenten Pågen utviklet Tufteskiva, et helt nytt brød for deg som vil leve et aktivt liv og spise sunt.

Publisert

– Jeg er utrolig stolt av Tufteskiva, og som kornbonde vet jeg hvor viktig det er med gode råvarer for å lage godt brød. Dette brødet er både godt og sunt. Brød er en viktig del av mitt balanserte kosthold, både som toppidrettsutøver og kornbonde, sier Tufte.

Tufteskiva.

Tufteskiva er et grovt sports- og sunnhetsbrød. Brødet er nøkkelhullsmerket og er bakt på spelt surdeig. Tufteskiva er utviklet i samarbeid med Pågen AS, Olaf Tufte og Norges Roforbund.

Pågen Energi

Pågen Energi er et godt frokostbrød som også passer til mellommåltidene. Brødet har et fullkorninnhold på 25 %. Det er usøtet og inneholder rugmel, fullkorn av rug, samt aromatiske solsikkefrø og linfrø.

– Alle Pågen-brød er ferdig oppskåret som gjør det enkelt å lage matpakke. Brødene lages for en stor del av surdeig som gjør at brødene er litt saftigere og har en holdbarhet på 10 dager, sier Thomas Hansen, produktsjef i Pågen AS.

Surdeig

Når man lager en surdeig blandes hvete- og/eller rugmel med vann til en løs deig som får stå og heve. I surdeigen dannes det melkesyre, eddiksyre og aromatiske stoffer av de naturlige mikroorganismene som kalles syrebakterier. Baking med surdeig har en rekke fordeler. Brødet blir saftigere, det holder seg ferskt lenger, det smuler mindre, får en bedre tekstur og en rikere aroma og smak. Brødet blir dessuten mindre følsomt for muggangrep.

Gode brødtips:

* Oppbevar brødet i romtemperatur og lukket plastpose.

* Ikke oppbevar brød i kjøleskapet, da blir det raskere tørt.

* Kvaliteten på brød blir litt dårligere når du fryser det. Du kan fryse brød, men bruk en lukket plastpose. Pågen bruker brødposer som er laget av fryseresistent plast.

Mer informasjon på hjemmesiden www.pagen.no

"
Powered by Labrador CMS