Katharina Movinckel (8)
Katharina Movinckel (8)

Mowinckel med ny vin og etikett

Katharina Mowinckel fra Bergen, som driver en vingård sørvest i Frankrike, har denne forsommeren lansert vinen Cuvée K Rouge 2008 med ny etikett – med bilde av Mowinckel og hennes vingård. Bak på etiketten kan du også lese om Katharina og hennes historie. Det er produsert bare 3000 flasker av vinen.

Publisert

Katharina Mowinckel med ny etikett på sine røde 2008-årgang.

Alle druene til vinen er dyrket økologisk. Vinen har en rubinrød farge med aroma av røde, friske frukter. Ettersmak av rød frukt.

Anvendelig

Den er egnet til mange forskjellige typer retter; retter av storfe, lam og sau, pasta og lyst kjøtt, men også pizza og til ost. Ifølge produsenten skal den også være anvendelig til torsk.

Vinen er laget på Merlot og Cabernet Sauvignon. Merlot gir vinen fylde, saftighet og frukt, mens Cabernet Sauvignon bidrar med struktur og syre.

- Enestående årgang

Dette sier Katharina selv om vinen:

– Våren var noe vanskelig, med både frost under knopping i tillegg til regn og kaldt vært under blomstringen. På grunn av dette ble årgangen svært liten, bare halvparten av normalt utbytte. Det ble laget bare 3000 flasker. Takket være svært gode værforhold på sommeren og høsten ble det likevel, etter min mening, en enestående årgang med høy konsentrasjon og flott modning på druene. Cuvée K Rouge 2008 ble lagt på flaske i august 2009, og lanseres i mai 2010.

Åtte år med vin

Mowinckel kommer som nevnt fra Bergen, men flyttet til Frankrike i 1992 for å satse på sprangridning. I 2002 flyttet hun til Bergerac sørvest i Frankrike, der hun også fattet interesse for vin og vinmaking, spesielt økologisk.

Siden den gang har hun vært eier, druebonde og vinmaker på sin vingård Chateau K, og alle hennes viner er økologiske.

Den vesle gården i Bergerac består av 6,2 hektar, og hun produserer om lag 20 000 flasker i året. Bergerac er for øvrig naboregion med mer kjente Bordeaux, og jordsmonn, klima og vinstil har mange fellestrekk.

Les også: "Norskprodusert" Chateau K. Saussignac 2006

Cuvée K Rouge 2008

Land/distrikt: Frankrike/Sørvest-Frankrike

Produsent: Chateau K/Katharina Mowinckel (www.chateau-k.com)

Druer: Merlot (90 %), Cabernet Sauvignon (10 %)

Alkohol: 13,5 %

Pris: 120 (Vinmonopolet)

Webside norsk importør:Stenberg & Blom

"
Powered by Labrador CMS