Edet Eco

Miljøvennlig toalettpapir - Edet Eco

I oktober lanseres et helt nytt toalett- og husholdningspapir – Edet Soft Eco og Edet Cuisine Eco. Produktene kombinerer det hvite, myke papiret som alltid har vært Edets varemerke, med en fullstendig miljøvennlig produksjon. Edet Eco er laget av 100 prosent returpapir og har en unik innpakning laget av bioplast.

Publisert

Nå kan man beholde den luksuriøse følelsen som et hvit, mykt papir medfører, samtidig som det er miljøvennlig.

Papiret i nye Edet Eco er produsert i Lilla Edet nord for Gøteborg. På denne måten kan all transport i Norden minimeres. Produktet er laget av 100 prosent returfiber og fører til mindre energi enn om man benytter ny råvare. Ved å benytte returpapir minskes energiforbruket med ca 30 – 70 prosent.

Bare bioplast

Dessuten er innpakningen unik i sitt slag fordi den helt og holdent består av bioplast. Den er produsert av mais og avgir derfor mindre kulldioksid enn oljebasert plast gjennom sin livstid.

– Vi vil at dagens miljøbevisste forbruker skal kunne benytte et miljøvennlig papir uten å måtte gi avkall på den komfort som et mykt papir har. De nye produktene er ytterligere et steg for oss i arbeidet med å bidra til mer miljøvennlige toalett- og husholdningsvaner. Dette har vært vår ambisjon siden vi startet med å utvikle mykpapir. Dagens konsument vil være miljøbevist uten å måtte redusere kvaliteten, sier Camilla Svensson, Brand Marketing Manager for Edet i Norden.

Svanemerket

Edet har alltid vært kjent for komfort og har en ambisjon om å stadig forbedre toalett- og husholdningsvanene. Et bevis på dette fikk Edet da Verdens Naturfond kåret SCA, eieren av Edet, til verdens mest miljøvennlige mykpapirprodusent.

Produktene er naturligvis godkjente av Svanen, men lever opp til et betydelig høyere miljøkrav enn dette. Produktene har vært i handelen fra uke 36.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS