Tjukkmjølk Røros
Tjukkmjølk Røros

Mer drikkevennlig tjukkmjølk fra Røros med smak

Rørosmeieriet relanserer sine to smakssatte varianter av tjukkmjølka. Endringer i produksjonsmetode har gjort at produktet er enklere å få ut av kartongen og dermed mye enklere å drikke. Daglig leder Trond Lund håper og tror at dette vil bidra til økt salg.

Publisert

Tjukkmjølk fra Røros. (Foto: Rørosmeieriet)

De to produktene ble lansert under et annet navn høsten 2008. Etter en litt treg start har de to smakssatte variantene nådd stadig nøye høyder og markeder.

Men kunder som ikke er vant til den tradisjonelle tjukkmjølkas faste konsistens har ikke skjønt hvordan denne skal brukes. Dette har ført til at salget ikke har økt så kraftig som det lille meieriet på Røros hadde ønsket.

Måtte øke salget

– Vi har vært nødt til å gjøre noe for å øke salget, sier daglig leder Trond Lund og konstaterer videre at små bedrifter med svært begrensede markedsmidler er nødt til å tenke alternativt når det gjelder markedsføring samt at produktene må treffe forbrukeren umiddelbart.

Rørosmeieriet. (Foto: Morten Holt)

– Vi har nok klart å få noen faste kunder på disse produktene som har oppdaget det lave sukkerinnholdet, det ser vi på salgsstatistikker samtidig som vi får tilbakemeldinger på det. Men samtidig må vi hele tiden søke nye veier for å øke salget, hvis ikke vil det til slutt stoppe opp.

Ny fremstillingsmåte for den smakssatte tjukkmjølka

Den naturelle tjukkmjølka tilsettes lokal tettekultur i tappeprosessen og syrnes på kartong. Dette gjør at produktet syrner og stivner etter at melka er tappet. Den samme metoden har til nå blitt brukt også på de smakssatte variantene.

– Dette går vi nå bort ifra, sier Trond Lund før han fortsetter å forklare:

– Smakssatt tjukkmjølk blir fra nå av syrnet og tilsatt bærmasse på en stor prosesstank inne i meieriet. Etter at den har syrnet blir den så rørt opp igjen for å få den drikkevennlig. Den vil tykne noe etter at den er tappet på kartong, men ikke så mye at den ikke kan helles ut av kartongen og opp i et glass på en enkel og grei måte. Han legger til at den originale naturelle tjukkmjølka fortsatt er tjukk på kartongen.

Økologisk med lite sukker

Mari Gjersvold (fra venstre), Guri Heggem og Hildbjørg Mauset inne i lokalene til Rørosmeieriet. (Foto: Morten Holt)

Lund mener og tror at smakssatt tjukkmjølk med dette er mer anvendelig enn før, og han er bestemt på at dette produktet er minst like godt som konkurrentenes sine tilsvarende produkter.

Noen av produktene til Rørosmeieriet. (Foto: Morten Holt)

– Vi har noe som de andre ikke har, nemlig en økologisk variant med svært lite sukker, i tillegg er vår bakteriekultur helt unik. Nå går vi forhåpentligvis mot vår og varmere tider, og ingen ting er bedre og mer forfriskende enn et glass med økologisk tjukkmjølk med frisk bærsmak, sier daglig leder Lund.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS