Gammel Dansk Påske
Gammel Dansk Påske

La en gammel danske stelle påskemagen

Etter en god og tung påskemiddag, kan Gammel Dansk være det som skal til for å holde magen i sjakk. Gammel Dansk inneholder 29 forskjellige urter, krydder og blomster, der rognebær er hovedingrediensen. En rekke av krydderene som finnes i den danske klassiske bitteren, skal være bra for magen.

Publisert

Gammel Dansk er medisin for danskene - og mange andre.

– Bitterdrikker som medisin er langt fra noe nytt. I middelalderen var klostrene klar over destillasjonskunsten og de visste samtidig at effekten av de bitre medisin-urtene ble større når de ble lagt i vin eller sprit, sier produktsjef for Gammel Dansk i Norge, Janne Bigseth.

Mange synes nok at den gamle dansken er bitreste laget, men at den har effekt mot magetrøbbel er det liten tvil om. Mange bruker den som morgenmedisin for å holde magen i sjakk på utenlandsreiser i land der kosten ikke er den samme som her til lands.

Rognebær

Gammel Danskens hovedingrediens, rognebær er rike på mineraler som kalsium og jern. For menn i påskeferiemodus kan det dessuten være verdt å merke seg at det finnes de som mener rognebær har en potensfremmende virkning.

Gammel Dansk har danske rognebær som hovedingrediensen.

Totalt inneholder Gammel Dansk i alt 29 urter, blomster og krydderier inkludert stjerneanis, muskat, kanel, ensianrot, ingefær og pomerans. Kryddersmaken er kompleks med behagelig karakter og en viss bitterhet i avslutningen.

Gammel Dansk Asmund Spesial

J.K. Asmund, mannen bak Gammel Dansk, ønsket tilbake i begynnelsen på 60-tallet å lage en helt spesiell og eksklusiv bitter basert på danskenes kjente nasjonalbitter. Asmunds ønske ble aldri realisert.

Hans notater fra den gang ble glemt, men ble gjenfunnet for ikke lenge siden. Med utgangspunkt i Asmunds gamle notater har De Danske Spritfabrikker nyfortolket idéen og tilpasset den til vår tid. Resultatet er Gammel Dansk Asmund Special, en dansk luksusbitter, bitter, raffinert og rund. Eksotisk smak av Kenya kaffe, lønnesirup, knuste afrikanske kakaobønner og krydret mexicansk vanilje.

Les mer på www.pernod-ricard-norway.no

"
Powered by Labrador CMS