Kråkeboller sushi

Kråkeboller - ny nisje i norsk oppdrettsnæring?

Tilgangen på villfangede kråkeboller har blitt stadig mindre og dekker ikke etterspørselen. Nå kan kråkeboller kan bli en ny nisje i norsk oppdrettsnæring

Publisert

Rogn fra kråkeboller brukes blant annet i sushi.

Oppdrett kan derfor bli viktig for å tilfredsstille forbrukernes lyst på kråkebolle.

To i Norge

I Norge er det foreløpig to bedrifter som produserer kråkeboller. Flere kan det bli. Nofima Marin arbeider blant annet med forskning på produksjon av yngel.

Ved Nofima Ingrediens i Bergen er det også utviklet et fôr spesielt beregnet på kråkeboller.

Til blant annet sushi

De viktigste markedene for kråkeboller er Japan og Frankrike. Rogn fra kråkeboller av rett kvalitet er et av verdens best betalte sjømatprodukter.

Rognen brukes blant annet til sushi.

Du kan se en videoreportasje om forskning på yngelproduksjon og forsøk med nye fôrtyper på Nofimas hjemmeside.

"
Powered by Labrador CMS