Gato Negro 2008 Ny design
Gato Negro 2008 Ny design

Katten med ny design

Etter snart 20 år som tungvekter på det norske vinmarkedet har Gato Negro Cabernet Sauvignon nå fått ny og moderne design.

Publisert

Gato Negro med ny design.

Den nye designen kommer fra det svenske designbyrået Silver. De ønsket å finne frem til en design som kommuniserer den energien varemerket står for.

Løsningen ble en bildeidé der kattens lekne sprang, som vi kjenner fra logoen, spiller mot bevegelsen i vinglasset. Den svenske designen ble så godt mottatt at den nå eksporteres over hele verden.

Enkel å kombinere

Gato Negro er laget på 100 prosent cabernet sauvignon druer fra de sentrale delene av Chile. Druene høstes i april, sorteres, avstilkes og og moses, hvoretter mosten gjennomgår en temperaturkontrollert gjæring på rustfrie ståltanker.

For best å bevare de fruktige druearomaene blir ikke vinen lagret på fat. Dette gir en vin som er fruktig og generøs med mye smak. Gato Negro er enkel å kombinere med mange ulike matretter. Den passer godt til husmannskost som hjemmelagde kjøttkaker med tyttebær og fløtesaus – en perfekt match til vinens fine fruktighet.

Vinen er egnet til lettere kjøttretter, krydrede retter av svin og kylling, og milde oster.

Nest størst i Chile

Viña San Pedro ble grunnlagt av brødrene Bonifacio og Louis Gregorio Correa Albano i 1865. De plantet stiklinger fra franske druestokker, og ble med det pionérer i Chiles vinindustri.

Viña San Pedro er i dag Chiles nest største vinprodusent, og de eier landets største sammenhengende vinmark som dekker ikke mindre enn 1200 hektar.

Gato Negro Cabernet Sauvignon 2008

Produsent: Viña San Pedro

Volum: 3000 ml

Land/region: Chile/Central Valley

Drue: 100 % Cabernet sauvignon

Farge: Middels intensitet, rubinrød nyanse.

Duft: Fruktig og generøs med innslag av solbær, kirsebær og tobakk.

Smak: Middels fyldig, fruktig og bløt med tydelig solbærkarakter og lang ettersmak av plommer og kirsebær.

Pris: 312 kroner (Vinmonopolet)

Webside: www.pernod-ricard-norway.no

"
Powered by Labrador CMS