Hurtigruten Vin nett
Hurtigruten Vin nett

Hurtigruten med egen vin

Hurtigruten vil servere det beste av Norge til sine gjester, både når det gjelder reise- og smaksopplevelser. Uten egen norsk vinproduksjon bar det ut av landet for å finne en vin som kler verdens vakreste sjøreise. Det endte med en portugisisk hurtigrutevin, nærmere bestemt fra vinhuset Jose Maria da Fonseca.

Publisert

Hurtigruten med egen rød- og hvitvin, produsert i Portugal.

Portugal er et land med lange og gode bånd til Norge gjennom mange hundre års tørrfiskhandel. Skip fullastet med fisk gikk til sydligere havner og returnerte lastet med krydder, eksotiske varer og vin.

Vinhuset Jose Maria da Fonseca har i mange år vært for norgesvenn å regne, med viner som Periquita og Lancers Rose. Som leverandør til Hurtigrutens egen vin vil de historiske båndene bli enda sterkere.

Lang historie

- Hurtigruten har et uttalt mål om å servere utsøkt mat basert på lokale råvarer. Med de valgte vinene mener vi å ha de beste forutsetninger for å kunne komponere det optimale måltidet for våre gjester, sier Ståle Reppe, Produktansvarlig Drikke og Servering i Hurtigruten.

Hurtigruteskipet Trollfjord til kai i Brønnøysund. Nå får du servert hurtigrutevin ombord. (Foto: Morten Holt)

Mens Hurtigruten har gått langs norskekysten siden 1893, har vinhuset Jose Maria da Fonseca produsert sin Periquita siden før 1850.

Vinen ble tidlig berømt for sin utholdenhet eller for å ha ”sea legs”, da den tålte skipsfrakt godt. Man kan slik trygt si det er to erfarne aktører som nå søker sammen om bord på hurtigruteskipene. I dag kommer vinen for første gang om bord på MS Richard With i Bergen.

Spesiallaget

- Denne vinen er spesiallaget for Hurtigrutens gjester og vil kun være å få kjøpt om bord på våre skip langs norskekysten, samt om bord på MS Fram på sine seilinger i Antarktis, Grønland, Europa og på Spitsbergen. Prismessig kan den uten problemer plasseres under "høy kvalitet til en rimelig penge”, sier Reppe.

Vinbeskrivelser

Den hvite vinen har følgende beskrivelse fra kjennerne: Lys gul farge med dufter av blant annet litchi og lime. Smaken er fruktdrevet med godt balansert syre.

Den røde beskrives slik: Mørk rubinrød farge. Fruktig duft med innslag av tobakk. Smaken er balansert med myke tanniner.

På hurtigruten allerede i går

Vinen vil fra og med tirsdag denne uka være å få smakt om bord på MS Richard With i Bergen, og vil fortløpende inngå i sortimentet på alle hurtigruteskip ved anløp Bergen.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS