Vaffel - Matprat

Har utviklet automatisk vaffelautomat

Erik Solbakke fra Fredrikstad har utviklet en vaffelautomat som disker opp nystekte vafler på 90 sekunder, helt uten søl. Han har arbeidet med maskinen de siste ni årene, og nå er den presentert. Innovasjon Norge har bidratt med 2,5 millioner kroner til utviklingen av den unike oppfinnelsen.

Publisert

Fredrikstad-mann har utviklet en automatisk vaffelpresse. (Illustrasjonsfoto: OFG)

Maskinen ser ut som en hvilken som helst kaffe- eller kakaoautomat. Men der koppen skulle stått er det et vaffelfjern, melder NRK Østfold.

- Vafler er noe alle spiser, smiler vaffelkongen fra Gressvik, som gjorde om

våpenverkstedet til et vaffelverksted!

- Det er en automatisk vaffelmaskin som står helt ubrukt. Så trykker man bare på knappen, så går det cirka halvannet maskin så kommer det ut en nystekt vaffel, forklarer Solbakke.

Testes ut

Fredrikstad-mannen forsikrer at alle elementer med maskinen kan justeres. Som for eksempel mengde røre og steketid.

Nå skal maskinene ut på test. Bensinstasjoner og kafeteriaer i Østfold skal teste ut det nye produktet. Målet er at de skal settes ut over hele landet i løpet av høsten.

"

Pølse i vaffel er populært i Østfold. (Illustrasjonsfoto: OFG)

Pølse i vaffel

- Det er mange som påstår vaflene er de beste de har smakt, hevder den stolte oppfinner og klapper seg tilfreds på magen.

For nordmenn generelt nytes vafler med syltetøy, rømme eller brunost. I Østfold kan det kanskje bli ekstra stor etterspørsel.

Der finner vi nemlig den mer utradisjonelle retten pølse i vaffel...

Du kan se nærmere på hvordan maskinen fungerer på NRK Østfolds hjemmeside her.

"
Powered by Labrador CMS