Markus Ørnmark og Christian Selander Electrolux1
Markus Ørnmark og Christian Selander Electrolux1

Grønnere Electrolux-linje i fremtidens kjøkken

Fremtidens kjøkken er et kjøkken med "grønn teknikk". Med Green Spirit har Electrolux gått i bresjen med miljøvennlige produkter. Electrolux Professionals produkter med Green Spirit-symbolet er utformet for å følge de strengeste miljøkrav gjennom hele produktets levetid.

Publisert

Marcus Örnmark i Electrolux (til venstre) og Christian Selander i AE Storhushold ved det nye mobile varmtkjøkkenet, som inngår i Green Spirit-serien. (Foto: Morten Holt)

Du får både kjøle- og fryseskap, kjøle- og frysebenker, kombiovner (air-o-steam), oppvaskmaskiner, og både mobile og faste varmtkjøkken med Green Spirit-merket.

Alle produkter som sparer både vann og strøm, har lavere co2-utslipp og lavere kjemikalieforbruk, og dessuten kan 95 prosent produktene gjenvinnes.

- Med introduksjonen av Green Spirit, intensiverer vi vårt miljøarbeid, sier salgs- og markedssjef Marcus Örnmark i Electrolux Professional.

Satser på innovasjon

- Vi bygger fremtidens kjøkken, sier Marcus Örnmark i Electrolux (til venstre), her sammen med Christian Selander i AE Storhushold. (Foto: Morten Holt)

- Det er viktig for oss å være i forkant med innovasjon. 7-8 prosent av vår omsetning går til forskning og utvikling av nye produkter, forklarer Örnmark.

- Med Green Spirit er det lagt opp til innovative løsninger som gir besparinger både for miljøet og lommeboka. Vi ønsker at våre kunder skal ha "grønn samvittighet", sier han.

Air-o-steam kombiovner

Air-o-steam-systemet har blitt et paradeprodukt for Electrolux, men det utvikles stadig nye modeller. Systemet kan brukes fra tining til tilberedning til nedkjøling (chill-blaster) og videre til oppbevaring.

- Jeg er sært fornøyd med hvordan disse ovnene fungerer, og hvilke muligheter jeg har. Kombidamperen har en unik funksjon med

Opplæringskokk for Electrolux i Sverige, Pia Gezelius ved en air-o-speed. (Foto: Morten Holt)

lambdasensor, som måler den faktiske luftfuktigheten, og tar vare på fuktigheten som maten avgir når den lages. Det gir en eksakt måling av luftfuktighet i ovnen helt opp til 110 grader. Og jeg får det samme resultatet uansett mengde, sier kjøkkensjef og opplæringskokk hos Electrolux i Sverige, Pia Gezelius.

Produktet er vann- og strømbesparende. Hun forteller at hun i en tilberedningsprosess får en besparelse av for eksempel vannforbruk på hele 98 prosent.

Du kan lese hele saken i Horeca nummer 5 2009

Bli abonnent på Horeca her

"
Powered by Labrador CMS