Twinings te grønn te nett
Twinings te grønn te nett

Grønn Te med stadig mer populær

I hotell- og restaurantmarkedet er det bare Twinings Earl Grey Te som foretrekkes foran Twinings Grønn Te. Disse to tetypene står alene for over 25 prosent av salget i den norske storkjøkkenbransjen. Men den grønne teen tar stadig innpå, og salget har økt kraftig. I løpet av de siste fem årene er salget av Grønn te mer enn firedoblet.

Publisert

Grønn Te har hatt en fantastisk popularitetsvekst i det norske markedet gjennom de siste 7-8 årene. I det norske storkjøkkenmarkedet er det Twinings, og bestselleren Twinings Grønn Te sitron, som har ledet an utviklingen.

At grønn te har etablert seg, hersker det liten tvil om. De mange helsemessige fordeler som nevnes i forbindelse med grønn te, har påvirket norske forbrukere. Samtidig er grønn te en forfriskende drikk.

Mange føler et økt stressmoment i hverdagen med gjentatte kopper kaffe daglig. Isteden gir te, og ikke minst grønn te deg en pust i bakken. Noen minutters avslappende nytelse gjennom arbeidsdagen, og ny energi til å fortsette.

Helsemessige effekter av te

- Vi opplever et fokus på helsemessig riktige produkter som aldri før. At grønn te har en rekke sunnhetsfordeler, og også kan fungere positivt mot en rekke sykdommer og plager, ble tidlig kjent. Grønn te har et høyt nivå av det helseriktige stoffet antioksidanter, også kalt tanniner. Dette er godt for immunforsvaret. Det hjertevennlige stoffet katekin beholdes i grønn te fordi teen bare dampes, og ikke gjennomgår hele oksyderingsprosessen som sort te gjennomgår, sier Simen Eivindson Haugberg, kategorisjef i Haugen-Gruppen Storkjøkken.

Grønn te er i sterk salgsvekst. (Foto: Haugen-Gruppen)

- De aller fleste positive effektene av grønn te vil også gjøre seg gjeldende i sort te, legger han.

Kan senke blodtrykk

Forskning viser at te kan beskytte mot magekreft, motvirke at det danner seg blodpropp, redusere både kolesterol- og fettnivået i blodet, og kan senke blodtrykket.

Det er tanniner og andre flavonoider i teen som gir den helsebringende effekten. Innholdet av disse varierer. Grønn te har mest, og deretter følger oolong og svart te. Te inneholder også viktige mineraler som sink, kalium og magnesium, samt diverse B-vitaminer.

10. generasjon Twining

Stephen Twining, her sammen med Martina Rabsch i Rica Hotels. (Foto: Morten Holt)

Mer enn halvparten av alle koppene med te som drikkes i Norge, kommer fra engelske Twinings. Med over 300 års stolt ekspertise med teproduksjon, er Twinings et av verdens eldste merkenavn.

Den dag i dag frontes Twinings av 10. generasjon etter grunnlegger Thomas Twining, Stephen Twining. Flere ganger årlig foredrar Twining om te i Norge. De siste årene har han blant annet forelest for studentene ved Hotellhøgskolen i Stavanger, og ved vinkelnerutdanningene i regi av Gastronomisk Institutt.

Til alle døgnets tider

Stephen Twining får ofte spørsmål om hvilken te som er riktig å drikke til hvilke tider på døgnet. Til dette spørsmålet er Twinings svar enkelt:

- Det er din kopp te. Du bestemmer akkurat hvordan du ønsker at den skal være. Te kan drikkes til alle døgnets tider. Velg smak etter dagsform og eget ønske, og tilsett sukker, sitron eller melk om det gir deg din favoritt-te.

Grønn Te har hatt en fantastisk popularitetsvekst i det norske markedet gjennom de siste 7-8 årene. I det norske storkjøkkenmarkedet er det Twinings, og bestselleren Twinings Grønn Te sitron, som har ledet an utviklingen.

Powered by Labrador CMS