Grandiosa

Grandiosa med nøkkelhull

Med grovere bunn, mindre fett og salt er Grandiosa Biff og løk den første pizzaen i frysedisken med nøkkelhullsmerket.

Publisert

De siste årene har kravene om å få en sunnere Grandiosa økt, og Stabburets kokker har tatt ufordringen på største alvor.

- Nykommeren med biff og løk smaker som en Grandiosa skal smake, samtidig som den oppfyller de strenge kravene i merkeordningen, sier Magnus Tollefsen, produktgruppesjef i Stabburet. Han tror det at Grandiosa nå blir nøkkelhullsmerket vil gjøre ordningen enda mer kjent.

Stilles krav

Nøkkelhullet ble innført for snart ett år siden, og hele ni av ti kjenner til ordningen. For å kunne merke et produkt med nøkkelhullet stilles det bl.a. krav om et minimumsinnhold av kostfiber og maksimumsinnhold av fett og salt.

Stabburets egne undersøkelser viser at nettopp kravet til sunnhet er den aller største barrieren mot å spise dypfryst pizza, selv om den originale Grandiosaen også har et lavt fettinnhold.

En pizza i sekundet

Det spises én pizza i sekundet i Norge, og undersøkelser viser at pizza topper listen over nordmenns valg av middagsrett (TNS Gallup, 2008). Mytene om Grandiosaen er mange, blant annet at den først og fremst spises alene på hybel. Men det stemmer ikke; Grandiosa er et sosialt produkt. Stabburets undersøkelser viser at to av tre spiser Grandiosa sammen med andre.

På Sunnmøre

Grandiosa produseres i Sunnmørsbygda Stranda. Målt i forbrukerkroner ble det totalt solgt dypfryst pizza ut av butikk for ca. 1,7 milliarder kroner i 2009. Nordmenn spiser ca. 48 millioner enheter i året, av disse er 24 millioner Grandiosa.

Nøkkelhullsordningen

* Er en nordisk merkeordning som ble etablert i Norge i juni 2009.

* Det er frivillig å bruke Nøkkelhullet, og det er produsentenes ansvar å følge reglene myndighetene har vedtatt.

* Matvarer som skal nøkkelhullsmerkes, må være ferdigpakket, med unntak av fersk fisk, frukt og grønnsaker.

* Mer informasjon på www.nokkelhullsmerket.no

"
Powered by Labrador CMS